AB’li bakanlar Suriyeli muhaliflere silah yardımı konusunu görüştü

AB’li bakanlar Suriyeli muhaliflere silah yardımı konusunu görüştü

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, AB dışişleri bakanlarının, Suriye’ye silah ambargosunu muhalifler için kaldırmasına ilişkin, “Kimseyi Suriye’ye derhal silah gönderme hazırlığı içinde görmedim” dedi.

 

Bildt, yaptığı açıklamada, AB dışişleri bakanlarının, 31 Mayıs’ta süresi dolan Suriye’ye silah ambargosunu muhalifler için kaldırdığını anımsattı. Bildt, “Kimseyi Suriye’ye derhal silah gönderme hazırlığı içinde görmedim” ifadesini kullandı.

 

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, silah ambargosunun kalkmasının Esed rejimine güçlü bir mesaj ve siyasi çözüme destek olacağını kaydetti. Hague, Suriye’ye derhal silah gönderme planları olmadığını fakat ambargonun kalkmasının kendilerine ihtiyaç duydukları esnekliği sağladığını ifade etti.

 

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders da kararın tüm tarafları Cenevre’de masaya oturmaya zorlamasını umduğunu söyledi.

 

 

Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans ise Suriye’ye silah gönderip göndermeme kararının artık üye ülkelere ait olduğunu belirterek, bu aşamada hiçbir ülkenin silah sevkiyatına niyetlenmediğini kaydetti. Timmermans, muhaliflere silah sevkiyatının başlaması halinde Rusya’nın Esed rejimine daha çok silah göndermesinden endişe ettiğini dile getirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.