ABD’den Rusya’ya ek yaptırımlar

ABD’den Rusya’ya ek yaptırımlar

ABD yönetimi Rusya’ya yönelik uygulanacak ek yaptırımları açıkladı. Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan ayrı ayrı açıklamalarda 7 hükümet yetkilisi ve 17 şirkete ticari kısıtlamalar ve ek yaptırımlar getirildiği belirtildi. Yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatına yönelik lisans başvuruları reddedildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney yaptığı yazılı açıklamada, 7 Rusya hükümet yetkilisinin ABD’deki varlıklarının dondurulacağı ve ABD vizesi verilmesini yasaklandığını duyurdu. Carney, Putin’in yakın çevresiyle bağlantılı 17 şirketin de varlıkları dondurulacağını ifade etti.

Ticaret Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise yüksek teknoloji ürünlerinin ihracatı, yeniden ihraç işlemlerine yönelik bekleyen lisans başvurularının reddedilmesi kararı alındığı ifade edildi. Carney ayrıca, iki bakanlığın da bu konuda mevcut ihracat lisanslarını iptal edeceğini duyurdu.

Yaptırım kararının Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü illegal işgal ve provokatif eylemler dolayısıyla alındığını dile getiren Carney, söz konusunu eylemlerin Ukrayna’nın barış, güvenlik, istikrar ve toprak bütünlüğünü sarstığını vurguladı. Carney, “17 Nisan’dan bu yana Rusya, Cenevre’deki taahhütlerini yerine getirecek hiçbir şey yapmadı. Gerçekte krizi daha da tırmandırdı. Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki son şiddet olayları ile ilişkisi inkar edilemez.” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Carney, Ukrayna’ya yönelik daha fazla Rus askeri müdahalesi olması durumunda yaptırımların artacağı mesajını verdi.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre ticari kısıtlama getirilen şirketler şöyle: Stroytransgaz Holding, Volga Group, Aquanika, Avia Group LLC, Avia Group Nord LLC, CJSC Zest, Sakhatrans LLC, Stroygazmontazh, Stroytransgaz Group, Stroytransgaz LLC, Stroytransgaz-M LLC, Stroytransgaz OJSC ve Transoil.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.