ABD’den Kosova’ya 37.5 milyon dolarlık yardım

ABD’den Kosova’ya 37.5 milyon dolarlık yardım

ABD, Kosova’nın kalkınmasını teşvik edecek projelerin gerçekleştirilmesine yönelik yaklaşık 37,5 milyon dolar tutarında yardım fonu sağlayacak.

Yardım Fonu ile ilgili anlaşma, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, ABD’nin Priştine Büyükelçisi Tracey Ann Jacobson ve USAİD Kosova Müdürü Maureen A. Shauket tarafından imzalandı. Priştine’de yapılan imza töreninde ABD’nin, Kosova’nın kalkınması için sağladığı 37,5 milyon dolarlık fonunun, yasa hakimiyetinin sağlanması, yatırımların teşviki ve özel sektörde yeni iş yerlerinin açılması ve insan kaynaklarının güçlendirilmesi projelerinde harcanacağı belirtildi.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, ABD’nin Kosova’ya tüm alanlarda sürekli olarak destek vermesinin son derece önemli bulduğunu belirterek, “İlk sırada yasa hakimiyetinin sağlanması alanına verilen destek, yatırımların artması ve yabancı sermayenin Kosova’ya gelmesini sağlamaktadır.” ifadesini kullandı.

ABD ile dostluğundan dolayı Kosova’nın onur duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Jahjaga, “Bugün imzalanan anlaşma, imzalanan diğer ikili anlaşmalar gibi, iki ülke arasında mükemmel olan işbirliğinin olduğu gibi kapasitelerini arttırması için Kosova’ya yapılan olağanüstü bir desteğin göstergesidir” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.