ABD’den Erdoğan’a sert tepki

ABD’den Erdoğan’a sert tepki

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın CNN International muhabiri Ivan Watson’ı ‘ajanlık’la suçlamasına. Amerikadan sert tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı iddiayı ‘komik’ olarak nitelerken, Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Erdoğan’ın sözleri için “paranoya” dedi.

Günlük basın toplantısında Başbakan Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısında sarfettiği sözleri değerlendiren ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf, ‘‘CNN’in bağımsız ve tarafsız habercilik dışında bir şey yapmadığını düşünüyoruz. Biz Türkiye’de, Ivan Watson’ın muhabirliği de dahil olmak üzere, basın özgürlüğünü destekliyoruz ve bu konudaki endişelerimizi dile getirmeyi sürdürüyoruz.’’ denildi.

CPJ: ERDOĞAN’IN SÖZLERİ PARANOYA

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) de yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın Watson için sarf ettiği sözleri eleştirdi. Kurumun Avrupa ve Avrasya Program Koordiatörü Nina Ognianova, Erdoğan’ın ‘‘Suç üstü yakalandı… bu insanların gazetecilikle ilgisi yok’’ ifadelerini hatırlatarak, ‘‘Erdoğan’ın sözleri gazetecileri risk altına atmıyor olsa içerdiği paranoyaya ihanet eder derecede komik görülebilirdi.’’ dedi.

 

Ognianova, Türk yetkilileri, basın düşmanlarını cesaretlendiren ve medyanın toplum nazarında kredisini düşüren bu tür açıklamalardan uzak durmaya davet etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.