ABD ve Rusya’dan saldırıyla ilgili ilk açıklamalar

ABD ve Rusya’dan saldırıyla ilgili ilk açıklamalar

ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Reyhanlı’da bugün yaşanan patlamayı kınadı. Ricciardone, hayatını kaybeden kişilere taziyelerini sundu.


Büyükelçi Ricciardone Reyhanlı’da öğle saatlerinde yaşanan patlama nedeniyle taziye mesajı yayınladı. Ricciardone, mesajında, “Amerika Birleşik Devletleri adına, bugün Reyhanlı’da meydana gelen kanlı saldırıda hayatını kaybeden onlarca kişinin ailelerine ve yakınlarına en içten taziyelerimizi gönderiyorum. Hayatların trajik kaybının yasını tutarken, yaralıların da en kısa sürede sağlıklarına kavuşması için dua ediyoruz. ABD, bugün gerçekleşen hain saldırıyı kuvvetli şekilde kınamakta ve bu suçu işleyenleri belirlemek ve yargı önüne getirmek için Türk halkının ve hükümetinin yanında yer almaktadır.” ifadelerini kullandı.


SALDIRI, SURİYE KONFERANSINI ENGELLEMEYİ HEDEFLİYOR


Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslar Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Aleksey Puşkov, Türkiye’nin Reyhanlı ilçesinde meydana gelen terör saldırısının hedefinin Suriye yönetimi ve muhalefet arasında ay sonuna kadar yapılması planlanan uluslararası konferansı engellemek olduğunu söyledi.


Twitter’da saldırılarla ilgili değerlendirmede bulunan Puşkov, “Türkiye’deki saldırılarla ilgili Suriye’yi suçluyorlar. Her zaman ve her olayla ilgili suçladıkları gibi. Burada barış konferansını engellemek ve askeri operasyonu öne çekmek isteyenler var.” suçlamasında bulundu.


İnterfaks haber ajansı Reyhanlı’da meydana gelen iki ayrı saldırıda 40’ın üzerinde kişinin yaşamını yitirdiğini, 100’den fazla kişinin de yaralandığını belirtti. Ajans, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın saldırının arkasında PKK terör örgütü ya da Suriye yönetimine dair güçlerin olabileceği yönündeki açıklamalarına da yer verdi.


7 Mayıs’ta Rusya’da yetkililerle görüşen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ay sonuna kadar barış sürecini hızlandıracak ve Suriye’de muhalefet ve yönetimin yer aldığı uluslararası bir konferans düzenlenmesi konusunda mutabakat sağladıklarını açıklamıştı.

Almanya Dışişleri Bakanı, Reyhanlı’daki saldırıları kınadı


ALMANYA DIŞ İŞLERİ BAKANI SALDIRIYI KINADI


Almanya Federal Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Westerwelle açıklamada, “Türkiye’deki saldırıları kınıyorum. Ailelerle birlikte yas tutuyoruz. Yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu zor saatlerde Türkiye’nin yanındayız.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.