ABD Türkiye’deki terör saldırılarını kınadı

ABD Türkiye’deki terör saldırılarını kınadı

ABD yönetimi, Türkiye’deki terör saldırılarını şiddetle kınadı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, “ABD, Türkiye’nin güneydoğusunda dün ve bugün düzenlenen terör saldırılarını en güçlü şekilde kınıyor” ifadesi kullanıldı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, “dua ve düşüncelerinin saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve sevdikleriyle olduğunu, yaralıların bir an önce iyileşmesini dilediklerini” belirtti.

Price, açıklamasında şunları kaydetti:

“Hem güvenlik personeli hem de sivilleri ayrım gözetmeden öldüren ve yaralayan terör saldırılarından etkilenmeye devam eden NATO müttefikimiz ve ortağımız Türkiye’ye desteğimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz ve terör örgütlerinden kaynaklanan tehdide karşı koymada birlikte çalışmaya devam ediyoruz.”

Sözcü Price, Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, “ABD’nin Türkiye’nin güvenliği ve demokrasisine olan desteğini yeniden teyit etmek için” gelecek hafta Ankara’ya gideceğini de hatırlattı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, “ABD bugün Elazığ ve Bitlis’teki korkunç saldırıları kınar. Dostumuz ve müttefikimiz Türkiye, bu hafta hem bugün, hem 15 Ağustos’ta biri çocuk 7 kişinin ölümüne neden olan Diyarbakır’daki saldırılar ve hem de dün Van’daki saldırı dahil çok sayıda çirkin terör saldırısına maruz kaldı” diye konuştu.

Kirby, saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.