ABD: Mısır’a yapılan yardımları gözden geçiriyoruz

ABD: Mısır’a yapılan yardımları gözden geçiriyoruz

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Mısır’a yapılan yardımların gözden geçirildiğini ifade etti. Ükedeki eylemler dolayısıyla gönderilmesi planlanan F-16 uçakların ve ‘Parlak Yıldız’ adlı ortak askeri tatbikatının iptal edildiğini hatırlatan Earnest olayların sürmesi durumunda yeni kararlar alınabileceğine dikkat çekti.

 

Sözcü Earnest Beyaz Saray’da günlük düzenlenen basın toplantısında Mısır’da yaşanan olayları bir kez daha kınadıklarını dile getirdi. Barışçıl gösteri yapan birçok kişinin geçici hükümetin uyguladığı şiddete maruz kaldığını ifade eden Earnest, bu durumun Başkan Obama tarafından da kınandığını hatırlattı.

 

Geçici hükümetin insan haklarına saygı ve demokratik sivil bir yönetime geçmek konusunda vaatlerini yerine getirmediğini ve kendilerini bu konuda başarısız bulduklarını söyleyen Earnest, askeri rejim tarafından atılan adımların ABD ve tüm dünyada kaygıları artırdığını ifade etti.

 

Earnest, ayrıca Mısır’a ‘Dışişleri Bakanlığı ve Yabancı Operasyonlar Ödeneği Kanunu’na göre yapılan yardımları ABD’nin ulusal çıkarları açısından gözden geçirmeye devem ettiklerini belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.