“ABD, İsrail-Filistin barış müzakerelerinin yeniden başlaması için baskı yapıyor”

“ABD, İsrail-Filistin barış müzakerelerinin yeniden başlaması için baskı yapıyor”

Filistin Kurtuluş Örgütü Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, ABD’nin, İsrail-Filistin barış görüşmelerinin yeniden başlatılması konusunda Filistin yönetimine baskı yaptığını öne sürdü.

Ebu Yusuf, “ABD, Filistin yönetimine, barış müzakerelerinin yeniden başlaması için baskı yapıyor. Buna karşın, İsrail’e, Batı Şeria ve Kudüs’teki Yahudi yerleşim birimi inşaatını durdurması ve 1967 sınırlarındaki Filistin devletini tanıması yönünde bir dayatmada da bulunmuyor” dedi.

ABD’nin İsrail yanlısı bir politika izlediğini savunan Ebu Yusuf, bununla birlikte Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, barış müzakerelerinin başlaması için İsrail’in yükümlülüklerini yerine getirmesini şart olarak ileri sürdüğünü kaydetti.

İsrail ve Filistin arasında 2010 yılında dondurulan görüşmelerin yeniden başlaması için İsrail, Filistinlilerin masaya ön şartsız olarak gelmesinde ısrar ederken, Filistin tarafı, Batı Şeria’da devam eden Yahudi yerleşim birimi inşası faaliyetlerine son verilmesi ve İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 4 binin üzerindeki Filistinli mahkumun serbest bırakılmasını şart koşuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.