ABD ile İsrail arasında ‘boykot’ polemiği

ABD ile İsrail arasında ‘boykot’ polemiği

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ile Filistin arasındaki statükonun sürdürülemez ve İsrail aleyhine ekonomik bir boykotun gündemde olduğunu söyledi.

Amerikalı bakanın İsrail’i şoke eden çıkışı, Washington ve Tel Aviv hattında gerginliğe neden oldu. Münih’teki bir ekonomi forumunda konuşan Kerry, “Görüyorsunuz ki İsrail aleyhinde bir gayrimeşrulaştırma kampanyası yürütülüyor. İnsanlar bu konuda hassas. Boykot ve bazı başka şeyler hakkında konuşmalar yapılıyor.” dedi.

Hâlihazırdaki durumu “sürdürülemez bir statüko” olarak niteleyen Kerry, sözlerine şöyle devam etti: “Sizi temin ederim ki bu yanıltıcı bir durum. Geçici bir refah, geçici bir barış söz konusu.” Haftalık kabine toplantısında Kerry’nin açıklamasına tepki veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise “İsrail üzerindeki uluslararası baskının geri tepeceğini ve sadece Filistinlilerin pozisyonlarını sağlamlaştırmaya yarayacağını” söyledi. Netanyahu, “İsrail’e boykot uygulama çabaları ahlaksız ve adaletsizdir. Ayrıca amaçlarına da ulaşamayacaklar.” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.