ABD Dışişleri: Uçaktaki malzemenin ciddi askeri ekipman olduğundan şüphemiz yok

ABD Dışişleri: Uçaktaki malzemenin ciddi askeri ekipman olduğundan şüphemiz yok

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Amerika Birleşik Devletleri olarak, Esenboğa Havalimanı’na indirilen Suriye uçağında bulunan malzemelerin, ‘’Ciddi askeri ekipman olduğuna dair hiçbir şüphelerinin bulunmadığını’ söyledi.

    

Nuland, günlük basın toplantısında bir soru üzerine, Türkiye’den uçakta bulduklarına dair gayet kapsamlı açıklamalar edindiklerini belirtti.

    

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuda oldukça tanımlayıcı açıklama yaptığını dile getiren Nuland, ”Bunun ciddi askeri ekipman olduğuna dair hiçbir şüphemiz yok” dedi.

    

Bir başka soru üzerine Nuland, bu konuda Rusya ile de temasta olduklarını ifade ederek, her zaman ”özellikle de BM Güvenlik Konseyi üyelerinin bu tür eylemlerinin devamı konusunda ciddi kaygılarının olduğuna yönelik açık olduklarını” anımsattı.

    

Nuland, ancak BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye konusunda herhangi bir yaptırım kararının olmadığının belirtilmesine karşılık, ”BM Güvenlik Konseyi kararı yok çünkü konseyin üyesi olan Rusya ve Çin, bunu engellemeye devam ediyor” dedi.

                 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, gazetecinin, ”BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’ye herhangi bir yaptırım uygulamamasından dolayı, hala Esed rejimine yönelik bir yaptırım yok” sözleri üzerine, ”Hukuken doğrusunuz ama bu politika hala ahlaki iflastır” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.