ABD Dışişleri: Türkiye Suriye’ye yerinde bir karşılık verdi

ABD Dışişleri: Türkiye Suriye’ye yerinde bir karşılık verdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, ”Türkiye’nin, Suriye’ye verdiği karşılıkta hem orantılı hem de ölçülü olduğuna inanıyoruz” dedi.

    

Toner, günlük basın toplantısında, Suriye’den yeni bir top mermisinin Türkiye sınırlarına düşmesine ilişkin, son gelişmelerden haberinin olmadığını söyledi.

    

Mark Toner, ABD olarak yanında durdukları Türkiye’nin şu ana kadar Suriye’ye verdiği karşılığın, ”Yerinde olduğunu ve Suriye’ye yönelik caydırıcılığı yansıttığını” belirtti.

    

”Türkiye’nin Suriye’ye yeteri kadar karşılık verdiği ve bundan sonrasının aşırıya kaçmak olduğunu düşünüp düşünmediğine” yönelik soru üzerine Toner, TBMM’nin tezkere kararının caydırıcılığı güçlendirdiğini ve Suriye hükümetine açık bir mesaj gönderdiğini dile getirerek, ”Şurada yanlış yapmayalım, tüm olayı başlatan Suriye’nin top mermisiydi. Kendi egemenlikleri çok aşikar biçimde ihlal edildiğinde, Türkiye’nin bu yönde bir eylemde bulunması kesinlikle uygunsuz değil” diye konuştu.

    

Toner, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın diğer sözcüsü Victoria Nuland’ın, Türkiye’nin Suriye’ye karşılığının uygun ve yerinde olduğuna dair dünkü sözlerini tekrarladı.

    

”Üçüncü günde de Türkiye’nin karşılığının devamının hala uygun olup olmadığına” yönelik benzer soru üzerine Toner, yeni top mermisine dair son haberleri görmediğini yineledi.

    

Toner, ancak Suriye’nin bu eyleminin, ”Mazur görülemez” olduğuna değinerek, ”Bizleri bu duruma getiren ve durumu tırmandıran Suriye. Tekrar etmek gerekirse, Türkiye’nin Suriye’ye verdiği karşılıkta hem orantılı hem de ölçülü olduğuna inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.