AB liderlerinden Suriye’de siyasi çözüm çağrısı

AB liderlerinden Suriye’de siyasi çözüm çağrısı

Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen G20 zirvesinde basın mensupları ile bir araya gelen Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Suriye’de statükonun devam edemeyeceğini ancak askeri çözüme de karşı olduklarını açıkladı.

Suriye’de kullanılan kimyasal silahlarla ilgili inceleme raporlarının yayınlanmasını talep eden Rompuy, Suriye’de krizin Birleşmiş Milletler çatısı altında çözülmesinin zorunlu olduğunu söyledi. AB Başkanına göre sorun askeri yöntemle değil, siyasi yolla çözüme kavuşturulmalı.

Suriye’de mevcut durumun devam etmesinin de savunulamayacağını ifade eden Rompuy, “Biz çatışmanın taraflarını müzakere masasına oturtmak zorundayız. Rusya burada anahtar role sahip. Bölgede risk artıyor ve daha fazla yaşam tehlikede.” dedi.

ABD’nin 21 Ağustos’ta Şam çevresinde yapılan kimyasal saldırıyı Beşşar Esed rejiminin yaptığını ve binin üzerinde sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladığını kaydeden Rompuy, “Farklı kaynaklardan gelen bilgilere göre Suriye rejimi büyük ihtimalle bu saldırıdan sorumlu.” dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da yaptığı açıklamada Suriye’de siyasi çözüm çağrısı yaptı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.