300 ton altın taşıyan kayıp trende yeni iddia

300 ton altın taşıyan kayıp trende yeni iddia

Filmlere, romanlara konu olan 300 ton altın ve mücevher taşıyan Nazi treninin bulunduğu ileri sürüldü.

1945 yılında Soviyet güçlerinden kaçarken bugünkü Wroclaw şehri yakınlarında kaybolduğu ifade edilen zırhlı treni bulduğunu savunan iki kişinin iddası ile yeniden gündeme geldi. Trende silahların da olduğu ve Polanda’da ikinci Dünya Savaşı sırasında kaybolduğu ileri sürülüyordu. 

Polonya’nın güney batısındaki bir hukuk bürosu kendileriyle temasa geçen iki kişi treni bulduklarını açıkladı. Ülkede bir anda gündem olan iddia uluslararası medyaya da konu oldu. Treni bulduklarını ileri süren kişilerin trende bulunan 300 ton altın ve mücevherin yüzde 10’unun kendilerine verilmesi takidirde yerini söyleyecekleri belirtiliyor.

İki kişinin ileri sürdüğü iddia birçok Polonya basını tarafından Ksiaz kalesi yakınlarında altın ve mücevher yüklü bir treninin kaybolduğu efsanesine uyduğunu ileri sürüyor.

İddialar üzerine bölge belediyesinin araştırmalara başladığı belirtiliyor. Ksiaz kalesine 3 km mesafedeki Walbrzych kasabası belediye yetkilileri, yalnızca kendilerinin değil ordu, polisin dahi iddia ile ilgilendiğini açıkladı. Belediye yetkilileri kaybolan trenin aranması için daha önce birçok kazı yapıldığını ancak iddia edilen yeni bölgede daha önce hiç kazı yapıladığını da söylüyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre treni bulduğunu söyleyen kişilerden biri Alman diğeri de Polonyalı. Trenin tunelde kaybolduğu ileri sürülen iddialar arasında. Trende 300 ton altın ile çok sayıda mücevher olduğu hatta tehlikeli madde (kimyasal) de taşıdığını ileri sürenler var.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.