200 kayıptan hala haber yok

200 kayıptan hala haber yok

Sri Lanka’da çay arazileri ile bilinen Haldummulla köyü, adeta toprağa gömüldü. Perşembe günü başlayan muson yağmurları nedeniyle meydana gelen toprak kayması sonucu 10 kişi hayatını kaybetti. 200’e yakın kişi de kayıp.

Güney Asya ülkelerinden Sri Lanka, muson yağmurları sonucu meydana gelen toprak kayması ile karşı karşıya. Perşembe günü yaşanan felaket sonrası özellikle Haldummulla köyü, adeta toprağa gömüldü. 10 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi ise kayıp. Arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ancak yağışlar nedeniyle pek fazla ilerleme kaydedilemiyor ve gün geçtikçe de ümitler bir bir tükeniyor. Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa, afet bölgesini ziyaret etti. Havadan incelemelerde bulunan Rajapaksa, kurtarma ekipleriyle de bir araya geldi. Yetkililere arama-kurtarma ve afetzedelere yardım çalışmalarını hızlandırma talimatı verdi. Bunun yanı sıra Ulusal Çocuk Koruma Birimi’nden felaket sonrası kimsesiz kalan çocuklara sahip çıkmasını istedi. Cumhurbaşkanının yanı sıra Afet Yönetim Merkezi Başkanı Mahinda Amaraweera da bölgeye ziyarette bulunanlardandı. Amaraweera, “Gördüğüm kadarıyla kurtulan olmayabilir.” ifadelerini kullandı. Ülkede kaç kişinin kayıp olduğu tam olarak belli değil. Sri Lanka Afet Yönetim Merkezi, kayıp sayısının 190 kişi olduğunu açıklasa da köylülere göre bu sayı 200’den fazla.

Çay arazileri ile bilinen Haldummulla kö-yü sakinleri, felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor. İsminin Raja olduğunu söyleyen 48 yaşındaki bir kamyon sürücüsü, aldığı bir telefon çağrısının ardından soluğu evinde aldığını anlatıyor. Ne var ki evinin toprak kayması sonucu yerle bir olduğunu belirtiyor. Bölgede 200 ya da 250 kadar kişinin toprağa gömülmüş olacağına dair bir düşünce olduğunu kaydediyor. Bir başka felaketzede Vettiyan Yogeswaran ise son birkaç haftadır sağanak yağışların etkili olduğunu söylüyor. Yetkililerin kendilerini uyardığını ve başka yerlere gitme çağrısında bulunduğuna dikkat çeken Yogeswaran, fakat insanların gidecek alternatif bir yerinin olmadığının altını çiziyor. Sri Lanka’nın ABD’den yardım istediği öne sürülüyor. Ülke, genellikle ekim ve aralık aylarında muson yağmurlarının etkisi altında kalıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.