NAZ FERNİBA – Kültürlerarası Dil ve Sanat Olimpiyatları

Kültürlerarası Dil ve Sanat Olimpiyatları

24 Mart, Pazar günü Chicago’da Turkish American Society’nin düzenlediği  “Intercultural Art & Language Contest” göz kamaştıran bir organizasyon olarak hafızalara yerleşti. Muhteşem bir sahneye ve etkileyici teknik sisteme sahip AKOO THEATRE’da tadı damaklarda kalan takriben üç saatlik renkli gösteride heyecan doruktaydı ve ritim düzeyi yüksek, duygu yüklü anlar yaşandı.

 

Yarışmacılar Türkçe Şarkı-Şiir, Yabancı Dil Şarkı-Şiir, Anadil Türkçe Şiir ve Folk Dance alanlarında hünerlerini sergilerken on-dört kişiden oluşan değerli jüri üyeleri başarı yüzdesi yüksek performansları derecelendirdiler. Toplamda dört eyaletten (OH, IL, IN, MI) otuz yarışmacı sahnede yerini aldı. Dans grupları sahneye ve salona ayrı bir renk getirmekle kalmayıp yarışma temposunu da yükselttiler. Apayrı bir mozaik oluşurken karşımızda, küçük bir köy hâlini alan dünyanın birbiriyle tanışması ve kaynaşmasının nadide bir örneğine şahit olduk böylece.  Gruplar Türkiye, Bosna, Arnavutluk, Polonya, Venezuella, Poerto Rico danslarını sergilerken yarışmanın belki de en heyecanlı ve en gösterişli bölümünü oluşturdu.

 

“Kültürler popülerizmin karşısında hayatta kalmak zorunda” vurgusu olarak da anlayabileceğimiz bu organizasyonlar bugün Amerika Birleşik Devlertleri’nin pek çok yerinde sıklıkla aynı mesajı büyük kitlelere ulaştırmaya çalışıyor. Bugünkü insanın hastalıklarından biri diyebileceğimiz “unutma hastalığı” yeryüzüne hızla yayılırken mücadeleyi bırakmayan cesur yüreklerin adımları bunlar.

 

Fatih Yıldız, Milletvekili Mustafa Baloğlu, Milletvekili Fahrettin Poyraz, Milletvekili AdemTatlı, Milletvekili HarunTüfekçi, Necdet Aksoy, Erdal Çiftiçi ve Milletvekili Nesrin Ulema onur konukları olarak programda yerlerini aldılar. Program dereceye girenlerin açıklanması ve ödül töreni sonrası noktalandı. Folk Dance alanında birinciliği Polonya alırken ikincilik Ege Yöresi Halk Oyunu ile Türkiye’nin, üçüncülük de Bosna’nın oldu. Bütün yarışmacılar sertifika ve madalyalarını almak için sahneye davet edildiğinde ortaya çıkan manzara fotoğraf karelerinde şimdi. 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.