Teksas’ta balon kazası: 16 ölü

Teksas’ta balon kazası: 16 ölü

Orta Teksas’taki balon kazasında yolculardan kurtulan olmadı, en az 16 kişi hayatını kaybetti.

Caldwell Bölgesi Şerif Ofisi açıklamasında kurbanların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Yangının balonun sepet bölümünde çıktığı belirlendi.

Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) Lynn Lunsford kaza sonucu balonun Lockhart’taki bir meraya düştüğünü belirtti. Olay bu sabah 07:40’ta meydana geldi.

Bölgede yaşayan Margaret Wylie isimli görgü tanığı balonun yanmaya başladıktan sonra bir alev topu halinden göğe yükseldiğini söyledi.

Teksas Valisi Greg Abbott “yürek parçalayan bir olay” şeklinde tarif ettiği kazada vefat edenler için halkı duaya davet etti.
Kaza bölgesindeki arazi mısır tarlası ve otlaklardan oluşuyor. Arazinin üzerinde yaklaşık 4 ila 5 katlı bina yüksekliğinde yüksek gerilim hatları yangınla ilgili ipucu veriyor. Ancak yetkililer, kazanın sebebi hakkında şimdilik ayrıntılı bilgi veremiyorlar.

FAA ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) tahkik ve tetkik için olay mahalline gitti. Grosof, “NTSB elim faciayı büyük kaza olarak kabul etti. Geniş kapsamlı araştırma Federal yetkililerin de olay yerine intikal ile Pazar günü başlayacak” dedi.

Lockhart, Austin’in yaklaşık 30 mil güneyinde küçük bir yerleşim yeri.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.