Michigan ‘da East Lansing Camisi’nde ‘İslam 101’ dersi

Michigan ‘da East Lansing Camisi’nde ‘İslam 101’ dersi

Michigan eyaleti East Lansing şehrinde bulunan Greater Lansing Islamic Center Camisi şehir sakinleri için İslam dersi vermeye başladı.

Cami imamlarından Sohail Chaudhry’ın verdiği “İslam 101” dersinde İslam ve Müslümanlık hakkındaki bilgiler anlatılıyor.

Amerika genelinde islamofobik hareketlerin artmasıyla camilerine mektup yağmaya başladığını anlatan Chaudhy, “Aldığımız yüzlerce mektup ve email bizi, buradaki Müslüman topluluk olarak çok memnun etti. Şehir sakinlerinden gelen mektuplarda bizim yanımızda olduklarından, toplumun bir parçası olarak hep birlikte uyum içinde yaşamanın güzelliğinden, bize nasıl yardımcı ve destek olabileceklerinden bahsediyorlardı” açıklamasını yaptı.

Gelen destek mektuplarından sonra, günümüzde İslam ve Müslümanlık hakkında çevrenin doğru bilgilerle donatılması gerektiği kararı aldıklarını ve bu dersi açmaya karar verdiklerini belirten imam Chaudhrey, “Bizler çevremizle, komşularımızla iyi ilişkiler kurmaya çalışan insanlarız. Ve niyetimiz merhametten, sevgiden oluşan dinimizi, terörizmle bağlantılandırma çalışmalarına bir son verebilmek. Ve bu günümüzde hiçte kolay değil” dedi.

İslam 101 dersine katılan Kathy Burgess, ilk camiye girişinde duvardaki bir yazıyı okuduktan sonra İslam ve Hristiyanlığın aslında temelde birbirine benzerliğini hemen fark ettiğini söyledi. Bu benzerlikleri görmenin onu mutlu ettiğini belirten Burgess, arkadaşlarıyla İslam hakkında daha çok şey öğrenmek için derslere katıldıklarını ifade etti.

Dersler her ayın ilk Pazar günü ücretsiz ve herkese açık yapılıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.