Savaş kahramanı köpeği vurdular

Savaş kahramanı köpeği vurdular

İki defa Irak’ta Özel Operasyon Birliği’nde görev yapan ve her birinde Bronz Yıldız madalyası alan köpek sahibiyle birlikte yaşadığı Wyoming’de bir bisikletli tarafından vurularak öldürüldü.

Dokuz yaşındaki Belçika Malinois cinsi Mike isimli köpek orduda birlikte görev yaptığı ve sahibi olan emekli asker Matthew Bessler ile birlikte yaşıyordu. 43 yaşındaki Bessler avlanmaya gittiği için Mike ve diğer köpeği Ziva’yı bir arkadaşına bıraktı.

Bir şekilde evin bahçesinden kaçan Mike’ın yakındaki bisiklet yoluna gitti. Mike’ı vuran bisikletli polise verdiği ifadede bisiklet yolunda karşısına çıkan köpeğin kendisine havladığı ve kendini korumak için onu vurduğunu aktardı.

Olayla ilgili görgü tanığı olmamasına karşın yakınlarda yaşayan ev sahiplerinin bazıları camlarının açık olduğu ve hiçbir köpek havlama sesi duymadıklarını belirtti.

Mike’ın sahibi Bessler de köpeğinin arkadan vurulduğunu ve bisikletlinin ifadesinin olayı doğru yansıtmadığını iddia etti.

Yerel polis yetkilileri bisikletlinin ilk ifadesinde kendisine bir grup köpeğin saldırdığını söylediğini, ikinci seferde ise ifadesini değiştirerek köpeklerden sadece birinin kendisine havladığını anlattığını belirtti.

Bisikletli şahıs ifadesinde köpeği vurmadan önce bir süre bisikletini köpek ile arasına koyarak kendisi savunduğunu aktardı.

Bessler olayın nasıl geliştiğinin açıklık kazanmasını istediğini söylerken ayrıca Mike için askeri tören düzenlenmesi için de çalışacağını bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.