Yılın ilk karı Washington’u beyaza bürüdü

Yılın ilk karı Washington’u beyaza bürüdü

ABD’nin başkenti Washington’a düşen yılın ilk karı şehri beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı öğlene doğru etkisini kaybetmesine rağmen şehir merkezindeki kar kalınlığı 15 santimetreye kadar ulaştı.

Kış ayını adeta bahar havasında yaşayan Washingtonlular ocak ayı başlarında soğuklarla tanıştı. Yoğun kar yağışı ile şehirde hava sıcaklığı – 4 dereceye kadar düştü. Soğuk havaya aldırış etmeyen az sayıda Washingtonlu ABD Kongresi ile Lincoln Anıtı arasında yer alan Ulusal Park’a gelerek yılın ilk karının tadını çıkardı. Beyaz Saray ise her zaman olduğu gibi yoğun bir gün yaşadı. Hemen hemen hergün bir protestoya sahne olan Beyaz Saray’ın önündeki Lafayette Park’ta Meksikalı grup eylem yaptı.

Yağış nedeniyle Virginia ve Maryland’da bazı bölgeleri de kapsayan Washington büyükşehir civarındaki çok sayıda okul tatil edildi. Tatil kararını okul yönetimleri sabah erken saatlerde velilere email göndererek duyurdu. Kar yağışı hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Bölgedeki havalimanlarındaki uçak seferlerinde bir saati aşan gecikmeler yaşandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.