Hudson nehrine düşen uçağın pilotu öldü

Hudson nehrine düşen uçağın pilotu öldü

Hudson Nehri’ne dün akşam üzeri düşen uçağın pilotunun hayatını kaybettiği açıkladı.

New York ile New Jersey arasındaki Hudson Nehri üzerinde uçan, II. Dünya Savaşı’nda kullanılan ‘‘P-47 Thunderbolt’’ tipi uçak dün bilinmeyen bir neden ile düştü.

Olayda uçağın 56 yaşındaki pilotu William Gordon’ın hayatını kaybettiği bildirildi. Dün akşam saatlerinde uçağın pilotunun ağır yaralı olarak kurtulduğu açıklanmıştı.

Gordon’un Florida eyaletinin Key West adasından New York’a, II. Dünya Savaşı’nın önemli figürlerinden olan ‘‘P-47 Thunderbolt’’ uçaklarının 75. yıl dönümünde düzenlenecek olan şov için geldiği açıklandı.

Uçağın ‘‘Jones Beach Air Show’ etkinliği kapsamında New York’a geldiğini belirten yetkililer, olaydan önce iki defa gösteri amaçlı havalandığını kaydetti. Uçağın pilotunun, emekli hava gösteri pilotu olduğu da dile getirildi.

En son 2009 yılında Hudson Nehri’ne inmeyi başaran bir yolcu uçağı, mucize eseri tüm yolcuları ve mürettebatı ciddi şekilde yaralanmadan kurtulmuştu. 

Hudson Nehri’nin Manhattan ile New Jersey arasındaki bölüm Newark, LaGuardia ve JFK havalimanları, turistik, iş camiası ve askeri hava araçlarının sıklıkla kullandığı rota olması nedeniyle hava trafiği en yoğun olduğu bölgeler birisi. Hudson üzerinde zaman zaman helikopter kazaları da yaşanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.