Hare Krishna keşişi kendini geliştirmek için yürüyor

Hare Krishna keşişi kendini geliştirmek için yürüyor

Safran rengi kaftan giymiş, saçları kazılı bir adam Amerika yollarında yürüyor. İlk başta Forest Gump filmini hatırlatsa da Hare Krishna keşişi olan 63 yaşındaki Bhaktimarga Swami’nin durumu farklı.

20 Eylül’de Boston’dan yola çıkan Swami yürüyüşünün Kuzey New York’a döndüğü zaman biteceğini söylüyor.

Kanada asıllı Swami yeni başladığı yürüyüşü esnasında sinirli kamyon şoförleri ve kendisini merak edip yavaşlayan motorcular ile karşılaşmış. Hatta esprili bir şekilde, “İnsanlarla eş sayıda köpek ile de yolum kesişti” diyor.

Kendisini ve ruhunu geliştirip eğitmek için bu yürüyüşü yaptığını belirten keşiş, yolda ilginç anlarda yaşamış. Fındık toplayan Amiş kızlarıyla fındık üzerine konuşmuş, böbrek sorunu olan bir adamı ise kutsayarak, iyi dileklerde bulunmuş.

Swami yol boyunca kendisine ruhsal rehberi gördüğü ve Hare Krishna’nın kurucusu olan A.C. Bhaktivedanta Swami Srila Prabhupada’nın eşlik ettiğini söylüyor.

50 yıl önce Hindistan’dan Amerika’ya gelen Srila Prabhupada’nın öğretilerinden ünlü müzik grubu Beatles da etkilenmişti.

ABD’de ilk kez yürüyüş yapan Swami memleketi Kanada’da ise daha önce dört kez yürüyüşe çıkmış ve toplamda 16 bin mil yol katetmiş.

Hare Krishna keşişi ayrıca İrlanda, İsrail, Trinidad ve Fiji Adaları’nda da yürüyüş yapmış.

Swami yol boyunca nefes aldığında insanın tarihi de kokladığını belirterek, “Bütün o yıkıntının içinde ‘neden şu an bu yol’ diye insan kendisine soruyor. Ruhu işleyen bu öğretiyle insan kendisini mutlu hissediyor” diyor.

Swami ayrıca yürüyen keşiş olarak da biliniyor ve kendisine ait www.walkingmonk.net adında bir internet sitesi de var.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.