Flint su krizine Müslümanlardan 30 bin şişe su yardımı

Flint su krizine Müslümanlardan 30 bin şişe su yardımı

Müslüman yardım organizasyonu “Who is Hussain”  Michigan eyaleti Flint şehri Kızıl Haç’ına 30 bin şişe su bağışında bulundu.

Şehrin su masrafını daha ucuza getirmek  için Detroit şebekesinden kesip, Flint nehrine bağlanmasından dolayı çeşmelerden kirli su akan Flint şehrinde olağan üstü hal ilan edilmişti.

“Who is Hussain” isimli yardım organizasyonunun üyesi Doktor Aziza Askari, “Ulaşabileceğimiz her yere ulaştık ve bu kadar su toplayarak yapmamız gereken şeyi yaptık” dedi.

Flint şehrinin yüzde 41’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor ve şehirde siyahi oranı oldukça yüksek. Memleketi Flint olan ünlü yönetmen Micheal Moore da Başkan Barack Obama’yı da arayarak bu sorunun çözülmesini isteyenler arasındaydı.

2014 yılı Nisan ayında nehrin suyunu kullanmaya başlayan şehirde belediyeye sudaki kötü koku ve tat dolayısıyla şikayetler yağmaya başlamıştı. 4 ay sonra ise şehir suyunda bakteri bulunduğu için kaynatılarak kullanılması uyarıları yapılmıştı.

Flint de yaşayan bebeklerin ve çocukların kanlarında sudan kaynaklanan zehir bulunmasının ardından şehir sakinleri şebeke suyunun kesinlikle içilmemesi konusunda uyarılmıştı.

2015 Ocak ayında ise yetkililer su kaynağının değiştirilmesi konusunda Flint şehrine uzmanlar göndermişti. Michigan Valisi Rick Snyder ise verdikleri yanlış karardan dolayı halktan özür dilemiş ve yaptıkları yanlışı düzeltme çalışmalarında oldukların bildirmişti.

Başkan Obama’nın Çarşamba günü Detroit şehrini ziyaret etmesi ve Flint su krizine değinmesi bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.