Bharara, bu kez Netanyahu’nun ‘hayır sever işadamını’ tutuklattı

Bharara, bu kez Netanyahu’nun ‘hayır sever işadamını’ tutuklattı

17 Aralık soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab’ı ABD’de tutuklatmasının ardından Türkiye’de ünlü olan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcısı Preet Bharara’nın yürüttüğü bir diğer rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda, ünlü bir Yahudi işadamı FBI tarafından tutuklandı.

Eski hedge fonu yöneticisi Murray Huberfeld isimli işadamının, cezaevi çalışanları sendikasının başkanını rüşvet vererek sendika fonlarını yöneticisi olduğu şirkete yatırım yapmaya ikna ettiği iddia edildi. Soruşturmayla ilgili dün New York’ta bir basın toplantısı düzenleyen Savcı Bharara, Huberfeld’in Sendika Başkanı Norman Seabrook’a 60 bin dolar rüşvet verdiğini ve bunun karşılığında 9 bin üyeli sendikanın fonlarından 20 milyon dolarını kendi şirketine kaydırdığını anlattı.

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin haberine göre Huberfeld, dünya genelinde faaliyet gösteren Yahudi vakfı Chabad’ın en büyük bağışçılarından biri olarak biliniyor.

Bundan daha ilginci ise ünlü işadamının isminin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 2010 yılında yayınlanan el yazısı notlarında seçim kampanyasındaki ‘potansiyel bağışçıların’ tepesinde yer alması. Netanyahu’nun geçen yıl Mart ayında ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmanın özel konukları arasında yer alan Huberfeld, eski ABD Başkanı George W. Bush’un 2008 yılında İsrail’e gerçekleştirdiği ziyarette ona eşlik eden heyet içerisinde de bulunmuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.