Chicago’da cami karşıtı ırkçı söylem

Chicago’da cami karşıtı ırkçı söylem

Chicago’nun güneybatı banliyölerinden Palos Park’ta açılması planlanan cami aleyhinde kimliği belirsiz kişiler tarafından broşür dağıtılması endişeye sebep oldu.

Satın aldıkları kiliseyi camiye çevirmeye hazırlanan Muslim American Society üyeleri, civardaki evlerin posta kutularına bırakılan aleyhteki broşürün, kendilerini endişelendirdiğini söyledi. Boş durumdaki kiliseyi satın aldıktan sonra belediyeye izin için başvuran dernek üyeleri, başvurudan kısa süre sonra böyle bir broşürün dağıtılmaya başlandığını belirtti.

Palos Park Belediye Başkanı John Mahoney ise isimsiz broşür dağıtılmasını korkakça bulduğunu ve bölgede yaşayan Müslüman Amerikalı vatandaşlara karşı kendi bakışını yansıtmadığını söyledi.

Mahoney, binanın 1960’dan bu yana ibadethane olarak kullanılması için verilmiş özel bir izninin bulunduğunu ve bina sahiplerinin burada bir ibadethane açmalarına yasal bir engelin bulunmadığını ifade etti.

Broşürde, burada açılacak bir caminin bölgeye zarar vereceği, evlerin değerini düşüreceği yazarken, aynı zamanda bir evde 20 kişi yaşayan kalabalık Müslüman ailelerin de bölgeye taşınmasına neden olacağı ifade ediliyor. “Palos’u Kurtar” başlığıyla dağıtılan broşürde, “Cami sebebiyle etrafta burka giyen birçok kadını da görmek durumunda kalacaksınız” yazıyor.

Muslim American Society adına konuşan Osama Jamal, bildiriyi dağıtanın bir kişi ya da küçük bir grup olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Jamal, “Bu davranış korkarım ki bir nefret ve bağnazlık belirtisi. Amerikanvari bir davranış değil. Civarda yaşayanlar da böyle düşünüyorsa, onlarla biraraya gelip endişelerini konuşmayı arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Chicago Bölge Temsilcisi Ahmed Rehab, “Bu broşürü korku tüccarlığı yapan, yalanlarla dolu ırkçı ve çirkin bir eylem olarak görüyoruz. Dağıtan kimselerin ortaya çıkıp isimlerini açıklamamaları, kendilerinin bile bu nahoş davranıştan utandığını gösteriyor” şeklinde konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.