Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nden gözaltılara sert tepki

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nden gözaltılara sert tepki

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

Merkezi Paris’te bulunan RSF’in Doğu Avrupa ve Orta Asya Büro Temsilcisi Johann Bihr yaptığı açıklamada, son bir yıldır Gülen hareketine yakın medya kuruluşlarına yönelik boykot, ekonomik baskılar ve mahkeme süreçlerinin yaşandığına dikkat çekti. Bugün gerçekleştirilen arama ve gözaltıların da bu baskıların doruk noktası olduğunu kaydetti. Johann Bihr, ”Muhalif seslere yönelik bu baskıları kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bihr, operasyonun, reformcu söylemlerine rağmen hükümetin geçmişten hiç ders almadığını da ortaya koyduğunu aktardı. RSF Doğu Avrupa ve Orta Asya Büro temsilcisi, bugün yaşananların geçmişte muhalif basının diğer kesimlerine yönelik uygulanan yöntemlerin tekrarı olduğunu savundu.

Johann Bihr, Twitter fenomeni Fuat Avni’nin medya kuruluşların yönelik intikam operasyonu yapılacağı iddiaları sonrası da ”Bu yolsuzluk skandalını haberleştiren bütün gazetecilere yönelik devam eden zulmün bir parçası olur.” ifadelerini kullanmıştı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Doğu Avrupa ve Orta Asya Büro Temsilcisi, Türkiye’de medya kuruluşlarına yönelik gerçekleştirilen operasyon ile ilgili yarın da geniş çaplı bir bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.