Binlerce çizgi roman hayranı Atlanta’da buluştu

Binlerce çizgi roman hayranı Atlanta’da buluştu

Binlerce bilimkurgu ve çizgi roman hayranı dört günlük Dragoncon fuarı için Atlanta’da buluştu.

Bu sene 29. su düzenlenen ve dünyanın en büyük bilimkurgu fuarlarından biri olan Dragoncon, Atlanta’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Atlanta şehir merkezini dolduran dünyanın en ünlü bilimkurgu, fantazi ve çizgi roman yazarları ve hayranları için dört gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenledi.

Kongrede senaristler, ünlü film yıldızları,sanatçılar, yönetmenler,  dizaynırlar ve film­ animasyon şirketlerinin de katıldığı  seminerler, yarışmalar, geçit törenleri, paneller yer aldı. Aynı zamanda kısa korku filmi festivali ve sanatsal etkinliklere de ev sahipligi yapan Dragoncon kongresine, her yıl olduğu gibi bu sene de oldukça ilginç kostümleriyle bilim kurgu dünyasının hayranları katıldı.

Atlanta polisinin açıklamasına göre 600 binden fazla kişi hafta sonunu Atlanta’ da geçirdi. 4 günlük etkinliğe Teksas’tan katıldıklarını belirten Traver ve Loren, Dragoncon’a katılmak için biletlerini geçen Şubat ayında aldıklarını, kostümlerini kendilerinin hazırladıklarını ve bu etkinlik sayesinde çok güzel dostluklar kurduklarını belirtti.

Günlerce uğraşarak Guardians of the Galaxy filminin kahramanlarının kostümlerini kendi elleriyle hazırladıklarını belirten Liz Blanko ise, “Burada böyle bir ortamda deneyim sahibi olmak gerçekten çok güzel. Geçtiğimiz yıllarda tanıştığımız arkadaşlarımızla tekrar burada buluştuk. Buradaki ortam çok güzel. Çünkü herkes birbirine dostça ve yardımsever davranıyor. Paneller oldukça bilgilendirici, harika bir organizasyon” dedi.

Geçtiğimiz yıl Dragoncon’a 63 bin kişi katılırken 55 milyon dolarlık bir gelir elde edilmişti.

Dünyanın en büyük bilimkurgu fuarı olan San Diego Comic Con ise,130 bin katılımcı ile 180 milyon dolar hacminde bir ekonomik hareketlilik sağlamıştı.

IMG_7869IMG_7849

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.