Atlantalı işadamından Zaman’a kayyım atanmasına tepki

Atlantalı işadamından Zaman’a kayyım atanmasına tepki

Atlantalı işadamı Gareth Young, “Bu tür zamanlar cesaretin ve gerçek arkadaşlığın gösterilmesi gereken zamanlardır. Umuyorum ki ben de gerçek arkadaşlardan biriyimdir” diyerek medyadan takip ettiği Zaman gazetesine kayyum atanmasıyla ilgili duygularını Zaman Amerika ile paylaştı.
Young yaptığı açıklamada,”Bir ülkede farklı sesleri kesmek dehşet verici bir şey. Bir de bütün kanalları devre dışı bırakıp, devlet kontrolü altına almak ise daha da korkunç. Bu ilişkiler açısından da berbat bir durum ve ülkeyi özgürlükler açısından  bir adım daha geri götürür. Bu baskıcı bir rejimin Totaliterliğe bir adım daha yaklaşmasıdır, buna aslında ‘faşizm’ diyebiliriz çünkü büyük sözlük Merriam-Webster faşizmi, siyasi bir sistemde başta diktatörün olması ve devletin iş yerleri ve içişleri kontrol altında tutup muhalefet olabilecek her şeyin engellenmesi olarak tanımlıyor.

Özgür bir basın demokrasinin olmazsa olmazıdır. Basının özgür olmadığı bir yerde hükümetin icraatları objektif olarak nasıl irdelenir ve adaylar nasıl alternatif yöntemleri savunabilirler. Vatandaşın özgürce  konuşma hakkının olmadığı bir yerde hükümet nasıl vatandaşının sesi ve temsilcisi olabilir .

Üzülerek söylüyorum ki bu olayla Türkiye’ de demokrasi bitme noktasına gelmiştir.1 yıl önce yapılan seçimlerde halk oyunu kullandı. Fakat olası diktatör, yeni bir seçim ilan edilene kadar illegal bir şekilde süreci yasal olmayan yollarla kendi lehine çevirdi. Bu seçimin sonucunu da gerek basını maniple ederek, gerek uluslararası ilişkilerle, gerekse de devlet politikasıyla büyük ölçüde etkiledi. Bence durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Maalesef Venezuela’da olduğu gibi Türkiye’de de demokrasi diktatörlüğe doğru gidiyor ve gelecekte de bu şekilde devam edecek gibi” ifadelerine yer verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.