Bakan Egemen Bağış New York’ta eski günleri andı

Bakan Egemen Bağış New York’ta eski günleri andı

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından New York Marriott Otel’de, bu yıl 32’ncisi düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü balosuna eşi Beyhan Bağış ile katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ABD’de yaşayan Türk toplumunu birlik ve beraberlik içinde birarada görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Zaman Amerika’ya konuşan Bağış “yurt dışında Türk toplumunu biraraya getiren her program çok önemli. Bu akşam bu programda da çok güzel bir katılım var. Burada olmaktan çok mutluyum.” dedi.

 

 ABD’de 17 yılyaşayan Bağış, bu akşam farklı duygular yaşadıklarını çünkü Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu başkanıyken eşi Beyhan ile her yıl Türk günü yürüşü döneminde yaşadıkları seviçli telaşları anma ve hatırlama fırsatı bulduklarını bu yüzden burada olmanın ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

 

Türk günü yürüyüşünün misyonunu tamamladığı ve artık eskisi gibi önem taşımadığı söylentilerine de cevap veren Bağış, “Türk günü yürüyüşü uzun yıllar Türk toplumunun ABD’de yaptığı en büyük lobicilik faaliyeti oldu. Yürüyüşün yapılabilmesi için kazanılan haklarda  büyük emekler var. Yürüyüş bir gelenek olarak sürdürülmeli. İhmal edilmemeli.” dedi.

 

Yurt dışında yaşayan Türk toplumunu biraraya getiren tüm programların önemli ve değerli olduğunu vurgulayan Bağış, toplumun her kesimini kucaklayabilmesi ile Türk Günü Yürüyüşü’nün öneminin yadsınamacağını da sözlerine ekledi.

 

Halen 22.Dönem Türkiye-ABD Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı’nı da sürdüren Bağış, oy birliği ile iki defa üst üste seçilen tek Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı olma ünvanını taşımaktadır.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.