Alabama Valisi için zor gün

Alabama Valisi için zor gün

Bugün Alabama Eyalet Meclisi öğleden sonra yapacağı toplantıda Vali Robert Bentley’i görevden almak için kimi yasal düzenlemeler yapmaya çalışacak.

Geçen ay Vali Bentley’nin yardımcısı Rebekah Mason ile cinsel içerikli konuşmalarını içeren bazı ses kayıtları ortaya çıkmıştı.

Haberlerin üzerine Vali Bentley ve Mason konuşmaları kabul etmiş ancak fiziksel bir ilişkiye hiçbir zaman girmediklerini açıklamıştı.

Yine de bu açıklamalar Alabama halkını çok da yatıştırmamış, 2014’de yeniden seçilen valinin istifa etmesini istemişlerdi. Vali Bentley ise istifa etmeyeceğini açıklamıştı.

Ancak Alabama Eyalet Meclisi’nin hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi Partili üyeleri de halk gibi Bentley’nin görevden ayrılması düşüncesinde.

Cumhuriyetçi Milletvekili Ed Henry CNN’e yaptığı açıklamada valinin görevden alınması için bir yasayı meclise taşıyacağını söylemişti.

Bugün yapılacak toplantıda Meclis yeni çıkaracağı bir kanun ile valiyi gerekli gördüğü zaman görevden alma hakkını kazanmaya çalışacak. Ancak yasanın yürürlüğe girmesi için Bentley’nin imzalaması da gerekiyor.

Vali Bentley Pazartesi günü yaptığı bir hapishane ziyareti sırasında ise halktan yine kendisini affetmeleri konusunda özür diledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.