Adalet Bakanlığı Chicago polisine soruşturma başlatıyor

Adalet Bakanlığı Chicago polisine soruşturma başlatıyor

Chicago’da polisin 17 yaşındaki silahsız siyahi bir genci 16 kurşun ile öldürmesinin yankıları hala sürüyor.

Adalet Bakanı Loretta Lynch, bir grup savcıdan oluşan ekibin bu konuyu araştıracağını, herhangi bir ırkçı ya da etnik bir ayrımcılığın olup olmadığının ortaya çıkartacaklarını belirtti.

Soruşturmanın, polis memurlarının şiddet kullanmaları ve polis müdürlüğünün denetime açık olma prosedürlerini kapsayacağını belirten Lynch, herhangi bir suç unsuru ya da ihmal bulunması durumunda Adalet Bakanlığı’nın bu kurumların işleyişini iyileştirecek reformlara girişeceğini açıkladı.

Chicago Valisi Rahm Emanuel önce bu soruşturmayı doğru bulmadıklarını belirtse de daha sonra soruşturmayı kabul ettiklerini ifade etti.

Soruşturma Baltimore, Ferguson, Missouri de gerçekleşen polis cinayetleri soruşturmalarıyla aynı formda olacak ve Amerikan sivil haklar yasalarının sistematik olarak ihlali olup olmadığını ortaya çıkaracak.

Chicago’da 2014 yılında 17 yaşındaki Laquan McDonald bir polis memuru tarafından 16 kez ateş edilerek öldürülmüştü. McDonald’ı öldüren polis isee bir yıl sonra cinayetten yargılanmıştı.
Illinois eyaletinde yine 2014 yılında polisten kaçan silahsız olan Ronald Jonson isimli siyahi kişiyi öldüren polis memuru George Hernandez herhangi bir ceza almamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.