Georgia’da bir kişi ‘Et yiyen bakteri’ hastalığına yakalandı

Georgia’da bir kişi ‘Et yiyen bakteri’ hastalığına yakalandı

Georgia Eyaleti Gainsville şehrinde yaşayan Tamika Compton çok nadir görülen “et yiyen bakteri” hastalığına yakalandı.

Hastalık, genellikle tatlı sularda yaşayan “Aeromonas hydrophilia” isimli bakterinin insanlara bulaşmasından kaynaklanıyor. “Necrotizing Fascitiis” isimli et yiyen bakteri hastalığı, vücutta herhangi bir şekilde meydana gelen bir çizik ya da yaralanmayla ortaya çıkıyor. Yaranın küçük olmasına rağmen çok şiddetli ağrıyla kendini gösteriyor ve bulunduğu bölgedeki etleri yiyerek hızla vücuda yayılıyor.

Compton’ un erkek kardeşi Travon Compton’ un CBS 46 kanalına yaptığı açıklamada, kardeşinin geçtiğimiz hafta sonu kolunu çarptığını ve doktora gittiğinde tendon iltihabı teşhisi konduğunu söyledi. Kardeşine iğne yapıldığı ve  eve gönderildiğini söyleyen Compton, kardeşinin kolunun ertesi güne kadar şişerek 3 katı büyüklüğüne ulaştığını ve  inanılmaz acı çektiğini belirtti. Tekrar acile giden Compton’a “Et yiyen bakteri” hastalığı teşhisi koyularak acil ameliyata alındı ve bakteriden kurtulabilmek için kolunun bir kısmı kesildi.

Campton yaptığı açıklamada ayrıca, “Bu bakteri çok hızlı yayılan bir bakteri ve eğer bakterinin bulunduğu yer kesilmezse,  bütün vücuda hızla yayılabiliyormuş. Kardeşimin bu bakteriyi nereden kaptığını bilmiyoruz, son birkaç haftadır gitmemişti ama Lanier gölünde tubing yapmayı balık tutumayı çok sever.” dedi.

Hala yoğun bakımda olan ve sağlık durumu ciddiyetini koruyan Compton’ın  ailesi ve arkadaşları hastane masrfalarını karşılayabilmek için “The Tamika Compton fund” isimli bir yardım kampanyası başlattı.

Geçtiğimiz yıl Amerika genelinde bu hastalığa yakalanan 54 kişiden 10’u hayatını kaybetmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.