Silahlı grup federal binayı işgal etti

Silahlı grup federal binayı işgal etti

Silahlı protestocular Oregon’da federal hükümete ait olan bir vahşi doğa sığınağını kuşatıp, işgal etti. Protestocular bu işgali bazı toprak sahiplerinin çiftliklerini satmadıkları için hukuksuzca cezalandırılmaları nedeniyle yaptıklarını söyledi.

İşgalcilerden birinin hükümet karşıtı hareketleriyle bilinen Cliven Bundy’nin 40 yaşındaki oğlu Ammon Bundy olduğu öğrenildi.

CNN’e konuşan Bundy kendisi ve yanındakilerin birçok defa ne istediklerine ilişkin konuşma yaptıklarını ancak karşı tarafın her seferinde kaba cevaplar verdiğini belirtti. Bundy federal hükümetin insanların anayasal haklarını yeniden düzenlemesini istediklerini ifade etti.

İşgal ettikleri binanın bölgedeki insanlar açısından yıkıcı olduğunu iddia eden Bundy, “İnsanların bizim burada neler yaptığımızı anlaması lazım. Hükümet insanların haklarını koruduğunu iddia edip tam tersini yapıyor” dedi.

Binayı işgal eden ve bina çevresinde toplanıp gruba destek veren kişiler ayrıca kundakçılıktan yargılanan Dwight ve Steven Hammond’ın da bırakılmasını istiyor.

Savcılık Hammond’ların yasadışı avlanmayı gizlemek için 2001 yılında 52 hektar alanı yaktığını iddia ediyor.

Bundy işgal ettikleri binadan olabildiğince uzun kalacaklarını, bina içinde hükümet için çalışan kimsenin bulunmadığını belirtti. Bundy, “Bizim kimseye ateş açmaya niyetimiz yok ama bize açılırsa kendimizi koruruz” dedi.

Bundy ayrıca kimi basın kuruluşu ve kişilerin kendilerini “milita” olarak adlandırmasına karşı çıkarak, grubun “operasyonel güvenlik” olduğunu söyledi.

İşgalciler silahlı olduklarını ama ayrıca terörist olmadıklarını, sadece çocuklarına bir gelecek kalmayacağının farkına varan duyarlı vatandaşlar olduklarını iddia etti.

ŞERİFTEN SİVİLLERE UZAKLAŞIN ÇAĞRISI

Harney County Şerifi Dave Ward halka işgal edilen binadan uzak durmaları çağrısında bulundu.

Ward yaptığı açıklamada, “Çeşitli ajanslar şu an olayı çözmek için birlikte çalışıyor. Kısa sürede bölgeden ayrılın. Daha fazla bilgiye sahip oldukça açıklayacağız. Lütfen barışçıl bir şekilde bu sorunu çözmek için birlikte çalışalım” dedi.

Portland FBI sözcüsü Beth Anne Steele de olayı bildiklerini belirtti ancak başka bir açıklama yapmadı.

HAMMONDLAR HOŞ KARŞILAMADI

Cliven Bundy oğlunun eyleminden haberi olmadığını ancak Ammon’un Hammond davasına müdahale etmek için kendisini sorumlu hissetmiş olabileceğini söyledi.

73 yaşındaki  Dwight ve 46 yaşındaki oğlu Steven Hammond’un avukatı ise bu yardımı hoş karşılamadıklarını açıkladı.

Hammond ailesinin avukatı W. Alan Schroeder yaptığı açıklamada, “Ne Ammon Bundy’nin ne de grubunu /organizasyonu Hommond ailesi adına konuşmuyor” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.