Vali Perry’nin başını, ‘yolsuzluk soruşturmasını ört bas etme çabası’ mı yaktı?

Vali Perry’nin başını, ‘yolsuzluk soruşturmasını ört bas etme çabası’ mı yaktı?

Texas Valisi Rick Perry hakkında açılan ‘görevi kötüye kullanma ve kamu çalışanına baskı’ davasının yankıları sürüyor. Ortaya atılan yeni bir iddia, davayı farklı bir boyuta taşıdı. Demokrat Parti stratejistlerinden Jason Stanford, Perry’nin istifasını istediği savcı Rosemary Lehmberg’in o esnada vali hakkında bir yolsuzluk soruşturması yürüttüğünü ileri sürdü.

Perry, görevinden ayrılması için baskı yaptığı Demokrat Partili Travis Bölge Savcısı Rosemary Lehmberg’in istifasını sağlayamayınca intikam için savcılığın istediği ek ödeneği reddetmekle suçlanıyor. Yaklaşık bir asır aradan sonra hakkında dava açılan ilk Texas valisi olan Perry, suçsuz olduğunu söyleyerek mahkemede aklanacağına inandığını ifade etti.

Vali Perry ile Savcı Lehmberg arasındaki sürtüşmenin yalnızca fikir ayrılığından kaynaklanmadığı iddiaları soruşturmanın seyrini değiştirdi. Geçtiğimiz yıl alkollü araba kullanma suçunda 20 gün hapis cezasına mahkum edilen Savcı Lehmberg, mahkumiyet cezasının çektikten sonra kamuoyundan özür dilemiş ve hatalı olduğunu kabul etmişti. Ancak Vali Perry, Lehmberg’in özrünün yeterli olmadığı söylerek ve istifasını istemişti. Lehmberg’in bu çağrıya olumsuz cevap vermesi üzerine Perry, Travis savcılığının ek binası için istenen 7.5 milyon dolarlık ek ödenek talebini veto etmişti.

Perry’nin geçtiğimiz yıl Lehmberg’in istifasını istemesi kamuoyundan fazla eleştiri almamıştı. Zira savcının alkollü olarak direksiyon başına geçmiş olması Texaslılar tarafından istifa için yeterli bir neden olarak görülmüştü. Ancak dün Dallas Morning News gazetesinde çıkan haber, eyalettte iki bölge savcısının daha alkollü araba kullanırken yakalandığını fakat Vali Perry’nin bu savcıları istifaya davet etmediğini yazdı. Valinin savcılar arasında çifte standart uyguladığı iddialarına destek veren Demokrat Parti stratejistlerinden Jason Stanford ilginç bir iddia ortaya attı. Stanford, istifası istenen Lehmberg’in Vali Perry hakkında bir yolsuzluk soruşturması yürüttüğünü ileri sürdü. Stanford, “Olay alkollü araç kullanma ya da fikir ayrılığından kaynaklanmıyor. Asıl mesele Savcı Lehmberg’in Perry hakkında yürüttüğü bir yolsuzluk soruşturmasıdır” diye konuştu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.