San Jose’de türbanlı öğrenciye saldırı

San Jose’de türbanlı öğrenciye saldırı

San Jose Eyalet Üniversitesi’nde okuyan Esra Nur Altun seçimlerin ertesi günü okulda kimliği bilinmeyen bir erkeğin saldırısına uğradı. Saldırgan Altun’un başörtüsünü çıkarmaya çalıştı.

Altun arkadaşlarıyla konuştuktan sonra arabasına binmeye giderken kapşonlu bir adamın yaklaşıp başörtüsünü çıkarmaya çalıştığını anlattı.

“Nefesimin kesilmesine neden oldu” diyen Altun saldırganın neden böyle yaptığını bilmediğini ancak olayın Donald Trump’ın başkan seçildikten sonra olmasının ilginç bir tesdüf olduğunu belirtti.

Saldırganın başörtüsünü çıkarmaya çalıştığını ve hiçbir şey söylemediğini ifade eden Esra Nur Altun, “Yere düştükten sonra kaçtı” dedi.

Altun aaldırganı sadece arkadan gördüğünü belirtirken üniversitenin de saldırıyı ilk başta yanlış aktardığını Salı günü sandıklar kapandıktan sonra değil, Çarşamba sabah olduğunu söyledi.

Üniversitenin ırkçı bir yer olmadığının altını çizen Esra Nur Altun, “İnsanlar normalde arabaya giderken bana eşlik eder ama üniversite böyle bir saldırı olacağını düşünmediğim için gerek duymadım” dedi. Altun ayrıca saldırganın İslam’ın gerçek anlamını bilmesini istediğini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.