Cumhuriyetçiler’de Iowa için en favori isim Cruz olabilir mi?

Cumhuriyetçiler’de Iowa için en favori isim Cruz olabilir mi?

Cumhuriyetçi Parti içindeki başkanlık önseçim yarışı özellikle iki eyalette kilitlenmiş durumda. Bunlardan birincisi Iowa diğeri ise New Hampshire. Iowa’daki önseçimin son haftalarda favorisi olarak Senatör Ted Cruz’un ismi geçiyor.

Bu iki eyalette önseçimi kazanan başkan aday adayı büyük olasılıkla da partinin adayı olmayı başarıyor. Cumhuriyetçi Parti’nin Iowa önseçimi Şubat ayının ilk haftasında yapılacak.

Son haftalarda anketlerde desteği artan Ted Cruz, Iowa önseçiminin de favorisi durumunda. Ted Cruz’u öne çıkaran başlıca iki neden var. Bunlardan ilki başkan aday adayları içinde en muhafazakar olanı. Çay Partililer ile Evanjeliklerin gözde başkan adayı olan Cruz, Iowalı muhafazakar seçmene fikri anlamda en yakın isim.

Cruz’un, IŞİD ile mücadele, Obamacare, kaçak göçmen konularında agresif çıkışları muhafazakar tabanda ciddi karşılık buldu. New York Times-CBS News veya Washington Post-ABC News ortaklığında yapılan anketlerde kendisini muhafazakar olarak tanımlayan seçmenlerin yüzde 70’e yakını Cruz hakkında olumlu fikirde olduğunu gösterdi.

İkinci ve bir diğer önemli faktörde Cruz’un seçim kampanyasına toplamış olduğu bağış miktarı. Partisinin başkan aday adayları içinde Florida eski valisi Jeb Bush’tan sonra seçim kampanyasına en fazla bağış toplamayı başaran isim Cruz. Bugüne kadar Bush seçim kampanyasına 133 milyon dolardan fazla toplamayı başarırken Cruz da 65 milyon dolar bağışı kasasına koydu.

Cumhuriyetçiler içinde başkanlık adaylığı yarışında güçlü isimlerden olan Florida Senatörü Marco Rubio da seçim bağışı olarak 52 milyon dolar toplamayı başardı.

Anketlerde Cumhuriyetçi seçmenin gözde başkan aday adayı olan Donald Trump ise ancak 6 milyon dolar topladı. Trump, daha önce Super PAC aracılığı ile seçim kampanyasına bağış kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.