San Francisco’da Uber ve Lyft sürücülerine lisans alma zorunluluğu getirildi

San Francisco’da Uber ve Lyft sürücülerine lisans alma zorunluluğu getirildi

San Francisco Belediyesi Uber ve Lyft sürücüleri için ‘İş Lisansı’ alma zorunluluğu getirdi.

Yaklaşık 37 bin Uber ve Lyft sürücüsü önümüzdeki günlerde San Francisco’da  işlerine devam edebilmek için lisans almak zorunda. Lisans ücreti yıllık cirosu 100 bin doların altında olan sürücüler için 91 dolar olacak.

San Francisco, her iki firmanın da ilk kurulduğu şehir olma özelliği taşıyor. Lisans uygulamasının başlama sebebi olarak herhangi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer sürücü bilgilerini nasıl aldıkları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadı.

Belediyenin aldığı yeni karara göre, birkaç gün içinde sürücülere birer mektup gönderilerek en geç bir ay içinde lisans almaları istenecek. Bu tarz lisans kararlarına karşı çıkması ile bilinen Uber, sürücülerinin belediyenin aldığı ‘iş lisansı’ kararına uymalarını istedi. Lyft ise, karara uyacaklarını belirterek, sürücü bilgilerin nasıl toplanıldığı ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Belediyenin bir sonraki hedefinde ise, yine San Francisco’da kurulan ve ev kiralama sistemi olarak hizmet veren Airbnb’ın olduğu tahmin ediliyor.

 

Photo by illustir

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.