Müslüman Amerikalılar, San Bernardino kurbanları için bağış topladı

Müslüman Amerikalılar, San Bernardino kurbanları için bağış topladı

Geçen hafta California eyaletinin San Bernardino yerleşkesinde yaşanan silahlı baskın sonucu yaşamını yitiren kurbanların yakınları için yardım bağışı toplayan ABD’li Müslümanların kampanyasına destek artıyor.

Bugüne kadar 180 bin dolar kadar bağış toplamayı başaran bir grup ABD’li Müslümanın başlattığı kampanya internet üzerinden yürütülüyor.

Amerika’daki ve dünya çapındaki Müslümanlar’a yardım çağrısı yapan internet sitesi ile toplanan yardımlar San Bernardino kurbanlarının yakınlarına verilecek.

San Bernardinolu Müslüman nörolog Faysal Gazi tarafından başlatılan yardım kampanyasının adı da, “Müslümanlar San Bernardino İçin Birleşiyor.”

Kampanya direktörü Tarık El Mesidi, toplanan yardımların bir diğer amacının da Müslüman Amerikalılar’ın, toplumun aktif birer katılımcıları olduğunu kamuoyuna göstermek olduğunu vurguladı.

San Bernardino saldırısı evli bir Müslüman çiftin 14 kişiyi öldürmesi ve 21’ini de yaralaması ile son bulmuştu. Saldırgan çift daha sonra polis ile girdiği silahlı çatışma sonunda ölü olarak ele geçirilmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.