Los Angeles’daki tehdit sahte çıktı

Los Angeles’daki tehdit sahte çıktı

Los Angeles’daki bütün okullar gelen bir bomba ihbarı üzerine kapatıldı. Ancak akşam saatlerinde okulların kapanmasına neden olan saldırı tehdidinin sahte olduğu açıklandı.

Polis sabah gelen tehdit üzerine Los Angeles’daki bütün okullarda arama yapmaya çalıştı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı yapan Los Angeles’daki okulların müfettişi Ramon Cortines polisin bütün okulları aramasının ardından öğrencilerin sınıflarına döneceğini belirtmişti.

Cortines, tehdidin bir okul yönetim kurulu üyesine telefonla geldiğini ancak hangi okulun yöneticisi olduğunu açıklayamayacağını söylemişti. Ayrıca tehdidin elektronik olduğunu açıklamıştı.

 

Cortines, “Bir okulun yönetim kurulu başkanına bu tehdit yapılmış. Bir okuldan bahsedilmiyor, bir kaç okul söyleniyor ve bombaların paketlerde veya sırt çantalarında olabileceği iddiası var. Tehdidin ulaştığı kişiyle konuştuktan bütün okulların kapanması gerektiği yönünde bir karar aldım” diyerek verdiği kararın arkasında olduğunu belirtmişti. Şehir yöneticileri de son dönemde yaşanan saldırıların ardından böyle bir tehdit karşısında Cortines’in aldığı kararı haklı bulduklarını açıklamıştı.

Meclis istihbarat komitesi üyesi California milletvekili Adam Schiff de güvenlik güçlerinin aramaları sürdürdüğünü ancak gelen tehdidin asılsız göründüğünü söylemişti.

Yapılan araştırmada tehdidin Frankfurt, Almanya’dan yollandığının tespit edildiği belirlenmişti. Ancak güvenlik güçleri bu tehditte bulunan kişinin Almanya’dan daha yakında olduğunu ve bölgedeki kimi yandaşlarından destek almış olduklarını düşündüklerini ifade etmişti.

Sabah çocukların evlerinden otobüslerle alındığı ve aynı otobüslerle evlerine gönderildiği belirtilirken, çocuklarını kendileri okula bırakan velilerden de yanlarında bir kimlikle okullara gelip çocuklarını almaları istenmişti.

Los Angeles ABD’nin okul bakımından en büyük ikinci bölgesi. Anaokulundan 12. sınıfa kadar 640,000 öğrenci, 900 devlet, 187 charter okulu bulunuyor.

Yetkililer ailelerden okulların civarında şüpheli bir paket gördükleri zaman dokunmamalarını ve polisi aramalarını istemişti.

Okullardaki aramalara FBI’ın da katıldığı belirtilmişti.

San Bernardino’da iki hafta önce 14 kişinin ölüp, 22 kişinin yaralandığı saldırının ardından Los Angeles ile ilgili çok sayıda tehdit ihbarının geldiği açıklanmıştı.

Dün de San Bernardino’da bir okula bomba konulduğu ihbarı yapılmış ancak ardından bu ihbar asılsız çıkmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.