Müslümanlara hakaret etmesi Trump’a olan desteği arttırdı

Müslümanlara hakaret etmesi Trump’a olan desteği arttırdı

Cumhuriyetçi Parti (GOP) içindeki başkan aday adaylarından ünlü işadamı Donald Trump’a partinin tabanından gelen destek giderek artıyor.

Yapılan son kamuoyu yoklamasına göre Cumhuriyetçi Partililerin Trump’a olan desteğinin yüzde 41’e çıkmış durumda.

Skandal sözleri, rakiplerini aşağlaması ve olaylara getirdiği değişik bakış açıları ile hep gündemde kalmayı başaran Trump, Müslümanların ABD’ye girişinin yasaklanması yolundaki skandal sözlerinden sonra yapılan ankette oylarını arttırdığı görüldü.

Monmouth Üniversitesi tarafından yapılan kamuoyu yoklamasına göre Trump’a muhafazakar parti içindeki desteğin yüzde 41’i bulduğu görüldü. GOP içindeki başkan aday adaylığı yarışında Trump’a en yakın olan Teksas Seantörü Ted Cruz ancak yüzde 14’e kaldığı dikkat çekti.

Anketin kamuoyuna açıklanmasından sonra Trump, ‘‘Monmouth’un yaptığı da ne böyle? Anketin sonucu beni tedavi etti, sevdim bunu’’ dedi.

Monmoth Üniversitesi’nin anketinde üçüncü sırada Florida Senatörü Marco Rubio yüzde 10 ile üçüncü sırada yer aldı.

Anketin sonuçlarından dolayı en fazla hayal kırıklılığı yaşayan ise ünlü emekli doktor Ben Carson oldu. Geçen Ekim ve Kasım aylarında Donald Trump’ın ardından yüzde 22 ile ikinci sırada yer alan Carson son kamuoyu yoklamasında yüzde 9’a kadar gerilediği dikkat çekti.

Ankette Florida eski valisi Jeb Bush, Ohio Valisi John Kasich, New Jersey Valisi Chris Christie, Hewlett-Packard eski CEO’su Carly Fiorina ile karasızların yüzde 6 oranında olduğu görüldü.

Anketi yapan üniversite, telefon ile hazırladıkları çalışmaya 385 deneğin katıldığını ve 10-13 Aralık tarihleri arasında görüşmelrin yapıldığını duyurdu. Anketin yanılma oranı ise artı eksi 5 olarak dile getirildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.