Cadılar Bayramı öncesi kabaklar maviye boyandı

Cadılar Bayramı öncesi kabaklar maviye boyandı

Yaklaşan Cadılar Bayramı (Halloween) öncesi evlerin önleri süslenip kabaklar korkuluk şeklinde soyulurken bazı kabaklar alışılmışın mavi renge boyanıyor.

Yılın en korkunç gecesi olarak adlandırılan ve çocukların değişik kostümler giyerek komşularından şeker topladığı gecede yiyecek alerjisine dikkat çekmek isteyen Yiyecek Alerjisi Araştırma ve Eğitim Merkezi (Food Allergy Research and Education / FARE) faklı bir uygulama başlattı.

Mavi Balkabağı Projesi adı verilen çalışmada hedeflenen yiyecek alerjisi olan çocuklar için şeker dışındaki seçeneklerin de evlerde barındırılması. FARE’nin web sitesinde eldiven, kalem, silgi gibi farklı hediyelerin alerjisi olan çocuklara verilebileceği ve Cadılar Bayramı’nın sadece şeker dağıtılan bir gece olmaktan çıkarılacağı belirtiliyor.

Kapılarının önüne mavi renkli balkabağı da koyarak projeye destek olduklarını gösteren aileler, bu farkındalığın arttırılmasını istiyor.

FARE ise amaçlarının hem yiyecek alerjisine dikkat çekmek hem de çocuğu alerjik reaksiyon gösteren ailelerin korkmadan bir gece geçirmesini sağlamak olduğunu belirtiyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.