Abdullah Aymaz
Eski Yazıları
Şu hasbî hizmetlere nasıl kıyılır?
2002 yılında kurulan 13 yıllık bir dernek… Yani bütün dünyanın tanıdığı, yüz akımız Kimse Yok mu Derneği…. Bu gün itibarıyla inşallah dünyada 100 yıllık derneklerle hayırda yarışan bir dernek.
110 ülkede hizmet veriyor.
3 binin üzerinde açılmış su kuyularıyla yaklaşık beş milyon kişinin “temiz su” ihtiyacını karşılıyor.
Şu an itibarıyla, eğitimi, sağlığı, yeme-içme ve giyim kuşamı ile, meslek edindirme kursları ve barınma (yetimhane) ihtiyacını karşılağı cem’an 120 bin çocuğun başını okşadığı “yetim” var.
Sadece Türkiye’mizde 300 binin üzerinde kayıtlı ailenin (ki, bu iki milyon nüfus eder) hem kurban hem Ramazan’da gıda ve giyim kuşam ihtiyacı karşılanıyor.
Şu an dünyada 46 bin (ki bunların çoğu çocuk) katarakt ameliyat yaparak gözlerinin açılmasına, hayata tutunmalarına vesile oldu.
Başta ülkemizdeki Suriyeli mülteciler olmak üzere 100 binin üzerinde mülteciye giyim, gıda, başta çadır olmak üzere barınma, okul ve (sadece Kilis’te günlük 4000 kişiye) sıcak yemek hizmeti vermekte.
ASYA arama-kurtarma ekibi olarak Haiti’den Pakistan’a, Filipinler’den Nepal’e, Peru’ya ve Japonya’ya kadar her afete ilk müdahale için giden ekip oldu.
Hem Filipinler devlet başkanından, hem Japon hükümetinden özel şeref takdirnamesi var.
Peru Millet Meclisi’nden şeref şildi var. Ayrıca TBMM özel şeref madalyası ve şildi var.
2015 yılında İsviçre Globla Genova tarafından dünyanın en etkin 100 STK’sı seçildi ve bu ülkemizden ilk defa bir dernek bu listeye girdi.
Yine BM UNHCR’nin (Mülteciler Yüksek Komiserliği) Türkiye’deki mültecilerle alakalı, resmen beraber çalıştığı bir dernek.
Şu anda kadar yurt dışında beş adet hastane de açarak on binlerce fakir, yaşlı ve yetim hastanın tedavisine vesile oldu ve inşallah hayırlarına engel olunmazsa yüz binlerle hastanın tedavi vesilesi olacak inşallah.
Yine BM ECOSOC (Ekonomik ve Sosyal Konsey) özel statüde üyesi olan Kimse Yok mu Afrika Birliği’nin en üst düzeyde partneri ve Afrika’nın kalkınmasında en önemli çözüm ortağı.
Evet Kimse Yok mu Derneği, kurulduğu günden bugüne, gerek ülkemizde ve gerekse yurtdışında yaptığı insanî yardımlarla en az 30 milyon insana dokunmuş, hayır duasını almış, karnını doyurmuş, tedavi etmiş, gözünü açmış, su ihtiyacını karşılamış veya çadır ihtiyacını karşılamış ülkemizin yardım mefkuresinin tecessüm etmiş şefkat eli.
Sadece dost ve kardeş Pakistan’a deprem ve sel felaketinden sonra yaptırdığı ve afetzedelere teslim ettiği Muhammed İkbal’in adını verdiği 396 hane, okul, çarşı ve muhteşem camisi olan İkbâliye kasabası bile kalıcı bir dua ve hayır kapısı olarak güzel bir örnektir. Hem de bugün bu kasabada en az 5.000 insan yani âfetzede yaşamaktadır…
Böyle bir hayır ve yardım kuruluşuna saldırmaktan ve onu birtakım kıyımlarla yok etmek planları yapmaktan vicdanı olan Allah’tan korkup ürpermeli ve hatta tir tir titremelidir.
No Comments
Only registered users can comment.
Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.
Write a comment