Amerika’da 100 bin dolardan fazla kazandıran bir iş

Amerika’da 100 bin dolardan fazla kazandıran bir iş

Noel Molina ve ortağı Tony Sankar ne zaman çöp kokusu duysalar aynı zamanda paranın da kokusunu duyuyorlar.

Sıcak, soğuk, karlı ya da yağmurlu demeden her gün New York’ta akşam 7’den gece 3’e kadar sokaklarda çöp topluyor.

İşlerini oldukça sevdiklerini söyleyen ikilinin sebeplerinden biri de oldukça iyi para kazanmaları.

Molina, “Sizin çöpünüz bizim için para” diyor. Çöp kamyonu kullanarak senede 112 bin dolar kazanıyor. Kamyonun arkasında duran ve ona yardım eden Sankar ise yılda 100 bin dolar kazanıyor.

Çalıştıkları Crown Container’ın sahibi olan patronları David ve Jerry Antonacci kardeşler dokuz yılda maaşlarına sekiz kez zam yapmışlar.

Molina lisedeyken okulu bırakmış. 10 yıldır Crown için çalışıyor. İşe başladığı zaman yılda 80 bin dolar kazanıyormuş. Sankar da 20 yıl önce Guyan’dan ABD’ye geldiği zaman okulu bırakmış.

ABD’de her çöpçü 100 bin dolar kazanamasa da lise terk, hatta lise mezunundan daha fazla kazanıyor. Verilere göre bir çöpçünün yıllık minimum kazancı 40 bin dolar. Liseyi terk etmiş biri ise 24 bin dolar civarı kazanıyor. Lise mezunlarının eline ise genelde 30 bin dolar geçiyor.

Çöpçülerin bu derece yüksek kazanmasının ise bu iş kolunda kalifiye elemanın bulunamaması.

David Antonacci yeni şoförler almak için iş ilanı verdiğini ve 50 kişinin başvurduğunu belirtiyor. Ancak içlerinden sadece 4 tanesinin ticari kamyon kullanmak için ehliyeti varmış. Bu dört adayın da hepsinin ehliyetlerinde cezaları olduğundan Antonacci hiçbirini işe almamış.

Yeni geri dönüşüm çöplerinin daha fazla iş imkanı sunduğu belirtiliyor. 2010 yılından beri ABD genelinde çöpçülerin sayısı 50 bin kişi artmış.

100 bin dolar ve üzeri kazananların genelde hepsi bir şekilde sendikaya bağlı. Böylece yüksek maaş almaları için onlar adına sendika uğraş veriyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.