Amerika’da vazgeçilemeyen 4 sonbahar eğlencesi

Amerika’da vazgeçilemeyen 4 sonbahar eğlencesi

Yaz sonu hava sıcaklığı düşüyor ve günler kısalıyor ama bu Amerikalılar için açık hava eğlencelerinin sonu anlamına gelmiyor. İşte sezona ilişkin çeşitli Amerikan geleneklerinin dört olmazsa olmazı:

A boy walks in a city park amidst fallen leaves on a sunny autumn day in StavropolElma toplama

Genellikle Cadılar Bayramı döneminde ailece elma toplamaya gidilir. Daha sonra toplanan elmalar tüketilene kadar bu elmalarla çeşitli aile oyunları oynanır.
Bunlardan en popüleri genişçe bir varil içine su doldurup üzerinde yüzdürülen elmaların elleri kullanmaksızın sadece ısırarak yakalamaya çalışılmasıdır.
Oyunun Celtic ve Roma kökenli olduğuna inanılmakta ve Romona Roma tanrıçasını onurlandırmak için ilk kez oynandığına inanılmaktadır.
Mevsimin en popüler içeceği olan elma suyu ve en popüler tatlısı olan elmalı turtanın bu toplanan elmalarla ilişkili olduğu şüphesiz!

A boy walks in a city park amidst fallen leaves on a sunny autumn day in StavropolMısır Labirentleri

Sonbaharda birçok çiftlik büyük ve ayrıntılı mısır labirentleri aracılığıyla maceraperest ailelerin dikkatini çekmeye çalışır. Katılımcılar birkaç metre uzunluğundaki yüksek, ayrıntılı ve karmaşık mısır sapları arasında bir çıkış yolu arayarak yürürler.
Dünyanın en büyük mısır labirentlerinden biri Dixon, California da bulunan Cool Patch Pumpkins’dir. 53 dönümlük bir alanı kapsayan labirent, 2007 yılında Dünya Guinness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en büyük mısır labirenti olarak geçmiştir.

A boy walks in a city park amidst fallen leaves on a sunny autumn day in StavropolYaprak seyri

ABD sonbaharın en güzel işareti mevsimde renk değiştiren yapraklardır. Birçok kişi rengarenk ağaçları görebilmek için doğa turları düzenleyerek göl kıyılarına ormanlara doğal alanlara akın akın geziler planlar.

 

A boy walks in a city park amidst fallen leaves on a sunny autumn day in Stavropol

Kabak toplama

Mevsimin en vazgeçilmez etkinliği ise kabak toplamadır. Genelde cadılar bayramı öncesi yapılan bu etkinlik yoğun çalışmalarından fırsat bulmayanlar için Şükran gününe kadar devam eder. Kabak toplamaya giden aileler o günü samanla doldurulmuş vagonlarda tur atarak tarla ve çiftlikte gezinerek eğlenceli bir şekilde geçirdikten sonra toplanan kabaklarla önce boyayarak oyarak dekoratif etkinlikler yapılır sonra kabağın içinden nefis tartlar, tatlılar kurabiyeler pişirilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.