MLS’de finalin adı belli oldu

MLS’de finalin adı belli oldu

Eski Galatasaraylı Drogba’nin takımı Montreal mi yoksa eski Bursasporlu Altidore’un takımı Toronto’mu derken Seattle’ın finaldeki rakibi uzatma dakikalarında belli oldu.

Yağmurla birlikte MLS gol rekoru kırılan harika bir konferans finali izlendi. Toronto FC ve Montreal Impact 12 golle MLS rekoru kırdı . İlk maçı 3-2 kaybeden Toronto FC ikinci maçın normal süresini aynı skor ile önde tamamlayıp karşılaşmayı uzatmalara götürdü.

Toronto MLS Kupası 2016 finaline ulaşmak için ekstra zamanda bulduğu iki gol ile hedefine ulaştı ve tüm futbolseverlere futbol ziyafeti çektirdi.

Toronto’nun Çarşamba günkü muhteşem 5-2’lik galibiyeti ile toplamda  7-5 ile kazanmasını takiben,  Kanada ilk defa bu kupa finaline ev sahipliği yapmış olacak. Finalin bir diğer özelliği, kulüp tarihleri çok eski olmayan iki takımın final oynaması oldu. Toronto 2007’de Seattle ise 2009’da lige dahil oldu.

Karşılaşmanın 24. dakikasinda konuk Montreal 1-0 öne geçti. 36. dakikada korner organizasyonu ile beraberliği yakalayan Toronto 45. dakikada kornerden gelen topa yakın direkte sahneye çıkan Altidore’un golü ile ilk yarı sonunda soyunma odasına galip gitti.

İkinci yarının 67. dakikasında Montreal beraberliği yakalayıp avantajli duruma geçse de 67’de Toronto tekrar öne geçip maçı uzatmaya götürmeyi başardı. Uzatmanın ilk on dakikasında bulduğu iki gol ile Toronto finale adını yazdırarak Seattle’ın rakibi olmayı başardı.

Final karşılaşması 10 Aralık Cumartesi günü oynanacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.