Trump göreve başladı

Trump göreve başladı

Donald Trump başkent Washington’da Kongre binası önünde kurulan platformda yemin ederek resmen Amerika’nın 45’inci Başkanı oldu.

Trump, Anayasa Mahkemesi Başkanı karşısında İncil’e el basarak yemin etti.

Trump, yemin ettikten sonra yaptığı konuşmada birlik mesajı verdi. Trump, birlikte Amerika’yı yine güçlü ve büyük yapacağız dedi.

Amerika Başkanı, “Biz bir ulusuz, bir kalbi, bir evi ve bir kaderi paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Trump, “Burada gücü Washington’dan insanlara Amerikan halkına geri veriyoruz” dedi. Amerika’nın 45’inci Başkanı “20 Ocak 2017 insanların bu ülkenin yeniden sahibi olduğu gün olarak hatırlanacak” dedi. Trump “Bu ülkenin unutulan kadın ve erkekleri artık unutulmayacak” ifadelerini kullandı.

Sınırlarımızı korumalıyız diyen Trump, uluslar ile iyi ilişkiler kurmaya çalışacaklarını da kaydetti.

Ekonomiyi canlandıracağının mesajını veren Trump, “Bugünden itibaren yeni bir vizyonun bu toprakaları yönetecek” dedi.

“Radikal İslam terörünün kökünü kazıyacağız”

İttifaklarımızı sağlamlaştıracağız ve yenilerini oluşturacağız diyen Donald Trump, “Medeni dünyayı radikal İslam terörizmine karşı birleştireceğiz, kökünü tamamen dünyadan kazıyacağız” ifadelerini kullandı.

Washington’da protestolar

Bu arada yemin töreni öncesi ve sırasında kentin çeşitli bölgelerinde protesto gösterileri düzenlendi. Polis, çeşitli mağazaların ve dükkanların camlarını kıran bir gruba biber gazıyla müdahale etti. Protestocular bazı araçlara da zarar verdi. Protestocular kapitalizm ve Trump karşıtı pankartlar taşıdı.

Bu olaylı protestodan önce de bir grup, bazı güvenlik kontrol noktalarındaki görevlilerin görevlerini yapmasını engellemeye çalıştı.

Washington’da bir başka bölgede ise göstericiler polis ile çatıştı. 90’dan fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Amerika’nın 45. Başkanı Donald Trump yemin töreni öncesi geleneklere uygun biçimde güne kilisede sabah ayinine katılarak başladı.

Trump, eşi Melania Trump ile birlikte Beyaz Saray yakınlarındaki St. John Episcopal Kilisesi’ne gitti. Trump kilisedeki ayinin ardından Beyaz Saray’a geçti.

Beyaz Saray’da Trump ve eşini başkan Barack Obama ve eşi Michelle kapıda karşıladı. Beyaz Saray’a Donald Trump yönetiminin başkan yardımcısı Mike Pence ve eşi de geldi. Pence eşini başkan yardımcısı Joe Biden ve eşi karşıladı.

Beyaz Saray’daki bu kısa misafirliğin ardından Trump, Obama ve eşleri hep birlikte yemin töreninin gerçekleşeceği Kongre Binası’na doğru yola çıktı.

Burda önce yardımcısı Mike Pence ardından Donald Trump yemin etti.

Yemin törenini Kongre binası önünde toplanan binlerce kişi de takip etti.

Yeminin ardından top atışları yapıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.