Yunus Emre Oratoryosu Lincoln Center’da sanat severlerle buluşuyor

Yunus Emre Oratoryosu Lincoln Center’da sanat severlerle buluşuyor

Türkiye ile birlikte 8 farklı milletten sanatçıyı barından 80 kişilik TÜRKSOY Senfoni Orkestrası, 23 Nisan günü Amerika’nın ve dünyanın en ünlü salonlarından olan Lincoln Center’de Yunus Emre Oratoryosu’nu icra edecek.  

Lincoln Center Avery Fischer salonunda verilecek konserin ardından TÜRKSOY Senfoni Orkestrası 25 Nisan’da da Washington D.C. deki Strathmore Music Center’de sanat severlerin karşısına çıkacak. Konser öncesi New York’ta basına bilgi veren TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Yunus Emre’nin çağları aşan evrensel mesajını dünyaya duyurabilmek için bir yılı aşkın zamandır çalıştıklarını söyledi.

TÜRKSOY Senfoni Orkestrasını Prof. Rengim Gömen’in yöetiminden Ahmet Adnan Saygun’un ‘‘Yunus Emre Oratoryosu’nu icra edeceğini belirten Kasinov, amaçlarının zengin Türk müziğini Amerikan sanat severlerine tanıtmak olduğunu kaydetti. Genel Sekreter sözlerini şöyle sürdürdü; ‘‘Şunu söylemeliyim ki, 1942’de tamamlanan, ilk olarak 1946’da Ankara’da bir yıl sonra iki kez Paris’te, 1958 yılında Birleşmiş Milletler’in kuruluş yıldönümü münasebetiyle New York’ta ünlü şef Leopold Stokowski yönetiminde seslendirilen, 5 ayrı dilde tüm dünyada sergilenmeye devam eden bu eserin 54 yıl sonra ikinci kez Amerikan halkı ile buluşacak olması bizleri oldukça heyecanlandırmaktadır.’’  MG 6726

Türk müziğinin gerek Avrupa’da gerek ise Amerika’da tanınmamasından yakınan Genel Sekreter Kaseinov, ‘‘Kendim de bir müzisyen olarak dünyaya Türk müziğinin zenginliğini tanıtmayı hedef edindim’’ şeklinde konuştu. Amerika’da yaşayan Türk toplumunu konsere davet eden Kaseinov, biletlerin internet üzerinden veya Lincoln Center’den elde edilebileceğini ifade etti.

Türki Cumhuriyetleri arasındaki kültürel bağları güçlendirmek amacıyla kurulan TÜRKSOY’un üyeleri arasında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Rusya federasyonuna bağlı Altay Cumhuriyeti, Başkurdistan Cumhuriyeti, Hakas Cumhuriyeti, Saha (Yakut) Cumhuriyeti, Tataristan Cumhuriyeti, Tıva Cumhuriyeti ile Moldova Cumhuriyetine bağlı Gagavuz Yeri Özerk Bölgesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bulunuyor.

Lincoln Center’de verilecek olan konserin biletleri 20 ila 100 dolar arasında satışa sunuldu.

TÜRKSOY Senfoni Orkestrası’nın vereceği konserin yeri, saati ve tarihleri şöyle;

23 Nisan 2012, Saat 7.00pm – Lincoln Center Avery Fischer Hall, New York.

25 Nisan 2012, Saat 8.00pm – Strathmore Music Center, Washington.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.