Yönetmen Akarçeşme’nin‘Departures’ filmi New York Soho Film Festivali’nde

Yönetmen Akarçeşme’nin‘Departures’ filmi New York Soho Film Festivali’nde

Türk yönetmen Ali Yasin Akarçeşme’nin daha önce ödül almış ‘Departures’ filmi New York Soho Uluslararası Film Festivalin’de gösterime girdi.

Yönetmen Akarçeşme’nin  Departures filmi daha önce New York Brownfish Film Festivali`nde “En İyi Drama”, New York ITN Film Festivali`nde ise “En iyi Yönetmen” ödüllerine layık görülmüştü.

Aralarinda Japonya, Ingiltere ve İspanya gibi cesitli ülkelerden 60’in üzerinde filmin gösterileceği Uluslararası New York Soho Film Festivali, 13 Nisan – 20 Nisan 2012 tarihleri arasında New York`un ünlü Sunshine Sinemalarında düzenlenecek. Akarçeşme`nin Departures adlı filmi ise, en İyi Kısa Film dalında yarışıyor.IMG 0033

Akarçeşme` nin “Departures” , Türkçe adıyla “Kavuşma” adli filmi, vize engelleri ve ekonomik zorluklar nedeniyle eşinden 10 sene ayrı kalmak zorunda kalan bir kadının Amerika`ya geliş hikayesini anlatıyor. Özlem, heyecan ve birbirini kovalayan sürprizlerle ilerleyen film, türlü engeller yüzünden başka ülkelerde, sevdiklerinden ayrı yaşamak zorunda kalanların trajedisine ayna tutan bir gurbet hikayesi.  Film birçok sinema eleştirmeninden olumlu değerlendirmeler alıyor.

Amerikalı sinemaseverlerden büyük ilgi gören film, şu ana dek aralarında New Jersey Garden State Film Festivali, Pensilvanya New Hope Film Festivali, İspanya Rendenyard Film Festivali ve Buffalo Niagara Film Festivali`nin de bulunduğu 8 farklı festival tarafından seçilip, 2 ayrı dalda ödül kazanmış durumda.

13 yıldır Amerika`da yaşayan  yönetmen Ali Yasin Akarçeşme, Philadelphia Temple Üniversitesi’nde TV ve Film prodüksiyonu dalında lisans eğitimini,  New York School Of Visual Arts`da ise yönetmenlik üzerine  yüksek lisans eğitimini tamamladı. Geçmişte çoğunlukla Televizyon Prodüksiyonu ve Belgesel alanında çalışmalar yapmış olan  Akarçeşme, sinema dünyasının merkezlerinden biri sayılan New York`ta kısa ve uzun metrajlı film çalışmalarına devam etmeyi planlıyor.Ali Profil

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.