Yazarlar Amazon’a karşı birleşti

Yazarlar Amazon’a karşı birleşti

Online alışveriş devi Amazon’un yayınevlerini kendi koşullarıyla anlaşmaya zorlamasına yönelik “taktikler” yürütmesinin ardından ABD’deki yazarlar siteyi protesto etme kararı aldı.

New York Times’ın Pazar günü yayımlanacak sayısında tam sayfa bir ilan ile Amazon’dan “yazarların hayatlarını zorlaştırmaya son vermesi” istenecek. Aralarında Stephen King, Donna Tartt, Paul Auster, John Grisham ve James Patterson’ın da olduğu 900 yazar, Douglas Preston önderliğinde bir araya gelerek amazon.com aleyhine protesto kampanyası için bir yazı kaleme aldılar.

ABD’nin en büyük dördüncü yayınevi olan Hachette ile e-kitap konusunda yürüttüğü görüşmeler sırasında kasıtlı olarak yayınevinin kitaplarının gönderilmesini yavaşlatan ve ön siparişleri önleyen Amazon’un hareketi “zorbalık” olarak nitelendirilmişti.

Protestonun öncüsü Preston, “Biz, Amazon’a karşı değiliz. Kitap satmasını, kâr etmesini isteriz. Karşı çıktığımız nokta; sırf avantaj sağlamak uğruna anlaşmazlıkla ilgisi bulunmayan yazarlara zarar vermesi,” dedi. Amazon’dan konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Pazar günü yayınlanacak olan ilanda imzası bulunan yazarların çoğu Hachette’nin yazarı değil. İlan da ayrıca müşterilerin Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile irtibata geçerek durum hakkında ne düşündüğünü sorması da isteniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.