Walt Disney, 2013 bitmeden kendi hasılat rekorunu kırdı

Walt Disney, 2013 bitmeden kendi hasılat rekorunu kırdı

Walt Disney Stüdyoları, geçtiğimiz salı günü itibariyle, 2010 yılında dünya çapında yaptığı 3 milyar 791 milyon dolarlık gişe hasılatı rekorunu kırdı. Stüdyo, Marvelis Thor: The Dark World (Thor: Karanlık Dünya) filminin getirisiyle kendi rekorunu geride bıraktı. Film geçtiğimiz hafta ABD çapında 85 milyon dolar karla en çok izlenenler listesine ilk sıradan giriş yaptı. Thor, dünya çapında şu ana kadar 348  milyon dolar kazanç sağladı.
 

Stüdyonun gişe hasıtalını güçlendiren 2013 yapımı diğer filmler ise 1 milyar 200 milyon doları aşan bir kazançla yılın en çok izlenen filmi olan  Iron Man 3 (Demir Adam 3), 744 milyon doları aşkın bir hasılat getirerek yılın en çok izlenen 4. filmi olan, Monsters University (Sevimli Canavarlar Üniversitesi) ve dünya çapında 493 milyon dolar kazandıran Oz the Great and Powerful (Muhteşem ve Kudretli Oz). 

Disney, sene bitmeden üç yeni filmi daha gösterime sokacak: Dream-Works yapımı komedi filmi Delivery Man (22 Kasım), animasyon filmi Frozen (27 Kasım) ve biyografik film Saving Mr.Banks. (20 Aralık).

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.