Venedik’te Altın Aslan için iki Türk yönetmen yarışacak

Venedik’te Altın Aslan için iki Türk yönetmen yarışacak

Bu yıl 27 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında 71.si gerçekleştirilecek Venedik Film Festivali’nin yarışma bölümünde iki Türk yönetmen yer aldı.

Fatih Akın Venedik’te, Cannes’dan son anda geri çektiği ‘Aşk, Ölüm ve Şeytan’ üçlemesinin son filmi ‘The Cut’ ile Altın Aslan için yarışacak. Akın, başrollerini Tahar Rahim, Akın Gazi, Simon Abkarian ve George Georgiou’nun paylaştığı filmin senoryosunu Mardik Martin’le birlikte yazdı. Kaan Müjdeci ise ilk uzun metraj filmi Sivas ise Altın Aslan’a uzunmaya çalışacak. Her iki film de dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapacak. 19 filmin gösterileceği yarışma bölümünün jüri başkanlığını ünlü Fransız besteci Alexandre Desplat üstleniyor. Venedik’te Altın Aslan için en son  2008’de  Semih Kaplanoğlu ‘Süt’ filmi ile yarışmıştı.

OYUNCULAR YOZGAT YERKÖY’DEN

‘Sivas’ filmiyle Kaan Müjdeci ilk filmi Venedik Film Festivali’nde resmi yarışma bölümüne seçilen ilk Türkiyeli yönetmen oldu. Genç yönetmen ayrıca ‘Sivas’ filmi ile ‘Geleceğin Aslanı’ kategorisinde de yarışacak. ‘Sivas’ın çekimleri geçtiğimiz yıl Yozgat’ın Yerköy ilçesinde gerçekleştirildi. Senaryosu da Kaan Müjdeci’ye ait olan filmin görüntü yönetmenliğini Armin Dieroff ve Martin Hogsnes Solvang üstlendi. 11 yaşındaki Aslan ile Sivas isimli dövüş köpeğinin bozkırda geçen hikâyesini  anlatan filmin başrollerinde Doğan İzci ve Çakır yer alıyor. Filmin ana oyuncularının neredeyse tamamı Yerköy’de yaşayan halktan oluşuyor.

Alejandro Gonzalez Inarritu’nun ‘Birdman’ filmi ile açılacak 71. Venedik Film Festivali, yönetmenliğini Ann Hui’nin yaptığı ‘The Golden Era’ ile kapanacak. Festivalin yarışma dışı bölümünde ise Barry Levinson, Lisa Cholodenko ve James Franco filmleriyle yer alacak. Ayrıca festivalde, 100’üncü yılını kutlayan Türk Sineması’nın önemli yönetmenlerinden Ömer Lütfi Akad’ın restore edilen 1973 yapımı ‘Gelin’ adlı eseri de ‘Venedik Klasikleri’ bölümünde gösterilecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.